El somni europeu s’acaba als quarts de final Foto: Luis Velasco

El somni europeu s’acaba als quarts de final

16 d'abril de 2023 a les 18:43

El Cerdanyola CH Femení perd per 7 a 3 davant el Telecable Gijón i queda fora de la final a quatre de la Champions que es disputarà el cap de setmana del 28 i 29 d’abril a Lisboa

El pas a la Final Four era casi una quimera. Les vallesanes necessitaven fer una proesa per capgirar una eliminatoria que tenien coll amunt després de caure derrotades a Can Xarau per 1 a 7. Per tant, el conjunt dirigit per Andi Colaianni havia de remuntar una renda de sis gols, almenys per igualar el resultat global; fet que esdevindria un autèntic miracle, i més si tenim en compte l’entitat d’un rival com el Telecable Gijón, actual subcampió europeu i tercer classificat a l’OK Lliga.

El duel de tornada va començar bé per les cerdanyolenques amb un gol de Carla Castro en el minut 3 de partit. El bon inici de les jugadores verd-i-blanques va sorprendre a les asturianes fins a l’empat aconseguit per Nuria Obeso dos minuts després del 0-1 de Castro. A partir d'aquí, les locals van decidir posar-se a jugar i van augmentar la intensitat del seu joc per encarar l’eliminatoria: Catarina Ferreira va marcar els dos següents i Marta González va anotar el quart. El Gijón va ficar el mode piconadora i va fer tres gols en tres minuts. El cinquè de les asturianes no va trigar en arribar i va ser la internacional Sara Roces, sortint de la banqueta, qui va confirmar la classificació del seu equip per a la ronda final de la Champions. Abans de finalitzar la primera meitat, les vallesanes van tenir temps de marcar el segon gràcies a un refus caçat per Ariadna Carrion dins l'àrea.

A la represa, l’equip asturià es va quedar la possessió de la bola per minimitzar els atacs de les visitants; tot i així, la imatge del Cerdanyola va ser molt millor en el segon temps i va disposar d’oportunitats per batre la porteria local defensada per la xilena Fernanda Hidalgo. A l’altre porteria, Estela Rubio va substituir a Mariona Surós i també va realitzar bones aturades per evitar una golejada més gran. La jugadora portuguesa Catarina Ferreira va completar el seu hattrick amb el 6-2 i Carla Castro, la millor de les cerdanyolenques en el dia d’ahir, va anotar el tercer amb un gran xut llunyà. Finalment, Sara Roces va fer el setè i definitiu demostrant perquè és la màxima golejadora de la Champions en aquesta edició amb 19 gols. Amb un resultat global de 14-4, es demostra que el Cerdanyola no es troba preparat per aquest tipus de gestes veient la seva complicada situació a la Lliga. A més, el conjunt entrenat per Andi Colaianni tindrà poc marge de recuperació perquè dimarts vinent disputarà la primera de les tres finals de Lliga que li resten a la pista del Fraga a les 19:30 de la tarda.

La competició europea s’acaba per al Cerdanyola CH Femení i les semifinals per a la final four de Lisboa queden d’aquesta manera: Palau i Gijón s’enfrontaran en una primera semifinal i el Vila-sana jugarà contra l’equip amfitrió, el Benfica.

Fitxa del partit:

Telecable Gijón HC: Fernanda Hidalgo (P), Natasha Lee, Marta González, Nuria Obeso, Catarina Ferreira - Sara Roces, Sara González Lolo (c), Rebeca González, Judith Cobián i Victoria Novo (P).

Cerdanyola CH: Mariona Surós (P), Paula Ferrón, Gemma Solé (c), Laura Valverde, Carla Castro - Anna Carranza, Natalia Crespo, Ariadna Carrión i Estela Rubio (P).

Gols: 0-1, Carla Castro (3’); 1-1, Nuria Obeso (5’); 2-1, Catarina Ferreira (10’); 3-1, Catarina Ferreira (11’); 4-1, Marta González (12’); 5-1, Sara Roces (20’); 5-2, Ariadna Carrión (25’); 6-2, Catarina Ferreira (32’); 6-3, Carla Castro (33’); 7-3, Sara Roces (39’).

Àrbitres: Correia Carlos i Fernandes Porfírio