El viver de Can Fatjó acull 5 de les 13 empreses creades a la UAB
11 de juny de 2004 a les 0:00El conseller d’Universitats, Recerca i Societat de la Informació, Carles Solà, presidia ahir al Parc Tecnològic del Vallès (PTV) la inauguració del Viver d’Empreses de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). El viver, ubicat a la masia de Can Fatjó, acull 5 de les 13 empreses creades en el si de la Universitat.
Les empreses que acull inicialment el viver de la UAB són Activeri, del sector fàrmacològic; Muf, un laboratori d'imatge, art i animació per a producció audiovisual; Ab-biotics, amb aplicacions en l'alimentació; Fit , una fundació privada per a la investigació del tennis; i Ebiointel, empresa de bioinformàtica.
A l’acte inaugural, el rector de la UAB, Lluís Ferrer, ha tingut un reconeixement per a tots els emprenedors que han posat en marxa les empreses que ara acull el PTV destacant que “el capital de l’Autònoma no està en els edificis sinó en les persones” .
El vicerector de Projectes Estratègics de la UAB, Francesc Gòdia, ha estat l’encarregat d’explicar la importància que té per a la universitat l’Esfera de la UAB, un entramat d’instituts, centres de recerques i, ara també, empreses, que formen part de l’Autònoma.
El director del CIDEM i president del Consell d’Administració del PTV, Agustí Segarra, ha destacat l’estreta relació que existeix entre el PTV i la UAB que ha fet possible que sigui el parc el que aculli el primer viver d’empreses de la autònoma.
L’alcalde de Cerdanyola, Antoni Morral, ha assegurat a l’acte inaugural que “la creació d’empreses de la UAB en el marc del PTV esdevé una senyal que posa de manifest les potencialitats del municipi de Cerdanyola, especialment quan s’estableix la col·laboració entre les administracions, per esdevenir un eix logístic i de referència com a ciutat del coneixement, la innovació i la recerca”.
L’alcalde també ha fet referència a les perspectives que s’obren amb la construcció del Sincrotró i el desenvolupament de la Plana del Castell, tot remarcant la necessitat de que aquests projectes “es construeixin fent ciutat”.
El conseller d’Universitats, Recerca i Societat de la Informació, Carles Solà, ha defensat la necessitat de destinar més recursos al coneixement i ha anunciat el compromís del govern de la Generalitat de destinar el 2 percent del PIB a aquest capítol.