Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Societat

  • Portada
  • Societat
  • Els ambulatoris comencen a programar les visites amb un telèfon unificat
Els ambulatoris comencen a programar les visites amb un telèfon unificat

Els ambulatoris comencen a programar les visites amb un telèfon unificat

15 d'octubre de 2003 a les 0:00

Des d'avui, 15 d'octubre, funciona una nova centraleta de trucades per demanar cita amb els metges i infermeres dels Centres d'Atenció Primària (CAP) de Cerdanyola. Aquesta centraleta amb el número 93 728 44 44 atendrà les demandes dels usuaris de la nostra població i també de les ciutats de Barberà, Badia i Ripollet.

L'objectiu d'unificar les trucades és el d'agilitzar els tràmits de programació de visites, evitant esperes innecessàries i noves trucades per la impossibilitat en aquells moments d'atendre al pacients que fan la consulta.

La directora d'Atenció Primària de Cerdanyola-Reipollet, la doctora Consol Heras indica que en el cas que des de la centraleta no és pugui solucionar, de forma interna, la qüestió demanada pel usuari es desviarà la trucada al CAP de referència. En aquest moments no es fa cap campanya de promoció de la centraleta però davant les trucades dels usuaris, els CAPS donen hora de visita i els informen del numero per properes demandes sanitàries.

El centre d'atenció telefònica funciona de dilluns a divendres de 8 a 20.30 hores. La nova centraleta  de l'Institut Català de la Salut (ICS) és el 93-728 44 44 i atendrà més de 400.000 usuaris del Vallès occidental. La seva posada en marxa s'emmarca dins de les accions previstes en el Pla de Millora de la Receptivitat de l'ICS que pretén adequar  l'organització a les necessitats de salut i de servei dels usuaris.

D'altra banda des del passat 1 d'octubre ja funciona la lliure elecció de l'equip mèdic d'atenció primària. Aquesta novetat no s'ha de confondre amb la lliure elecció del metge que és un dret que es va posar en marxa fa temps. La lliure elecció de l'equip mèdic d'atenció primària consisteix en tenir la possibilitat d'escollir un centre d'atenció sanitària diferent al que ens pertoca. La nova elecció suposarà que tant els metges i infermeres com els especialistes seran els de referència del CAP escollit.

A Cerdanyola  la lliure elecció de l'equip mèdic ha motivat que molts usuaris s'apropin als centres sanitaris per informar-se. De moment, però, són pocs els que han optat per canviar el seu CAP de
referència.

Altra de les actuacions que es porten a terme des dels Centres d'Atenció Primària és la informació sobre l'atenció de les urgències, sobretot ara que arriben les patologies pròpies de l'hivern. Heras destaca que les informacions dels CAPS sobre les urgències no formen part de cap campanya però son actuacions informatives que poden evitar col·lapses en els hospitals de referència. A Cerdanyola ,Ripollet, Badia i Barberà del Vallès  s'atenen 250 urgències diàries no programades amb els metges d'atenció primària. Pel que fa a les urgències fora de l'horari de l'ambulatori s'atenen mensualment 2.000 visites mediques i 1.000 d'infermeria.