Els convenis del Direccional i el Sincrotró i l'EMD de Bellaterra centren el Ple
25 de març de 2004 a les 0:00Els convenis del Centre Direccional i del Sincrotró, l'Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de Bellaterra o les obres al carrer de Sant Ramon seran temes destacats del Ple Municipal de l'Ajuntament de Cerdanyola d'avui en què també seran notícia important el debat sobre la liquidació del Pressupost Municipal del 2003, els aparcaments soterranis, el sorteig de pisos protegits, els contenidors soterrats, l’ermita de Santa Maria de les Feixes o la denúncia de pressions per part del govern municipal feta pel diari A Fons Vallès.
Un tema aixecat del debat plenari en la sessió del mes passat centrarà el protagonisme dels primers minuts de la sessió d’avui: la constitució de la Comissió Especial per a la constitució de l’EMD de Bellaterra. La proposta a debat és que aquesta comissió la integrin, amb vot ponderat, l’alcalde –o un regidor en qui delegui- a la presidència i un representant de cada grup municipal, sigui del govern o l’oposició. Un representant dels veïns de Bellaterra podria assistir a les reunions amb veu, però sense vot.
Dos convenis força destacats seran objecte de debat consistorial. En primer lloc ho serà l’aprovació definitiva del conveni urbanístic pel desenvolupament del Centre Direccional, cosa que suposaria la desestimació de les al.legacions presentades per particulars, empreses com Puigfel, Espais Cerdanyola, Immobiliària Urbis, Ceràmiques Sugrañes o Ceràmica Can Costa, entre d’altres, i també d’entitats com l’Associació Cerdanyola Via Verda i Centre d’Ecologia i Projectes Alternatius o de formacions polítiques com Participació Activa i Social (PAS). En total són 16 al·legacions dividides en dos grans blocs, les que denuncien la pèrdua de zona verda i les que denuncien pèrdua de sòl edificable, el que demostraria segons l'alcalde, Antoni Morral, "que l'Ajuntament va pel bon camí, buscant el punt intermig de diversos interessos".
Seguidament es discutirà l’aprovació del conveni per a la instal.lació del laboratori de llum Sincrotró a la Plana del Castell, acord signat el passat 4 de març entre l’Ajuntament, l’Institut Català del Sòl (Incasol) i el Consorci per a la Construcció, Equipament i Explotació del Sincrotró.
Una altra qüestió urbanística, força diferent, a tractar serà la ratificació de l’acord de la Comissió Especial per a l’Adjudicació d’Habitatges de Protecció Oficial (HPO) en relació als 110 pisos protegits del sector Uralita que es sortejaran dissabte a partir de les 16 hores al pavelló de Can Xarau. L’acord contempla la xifra de 598 sol.licitants pels habitatges en regim de venda i de 106 sol.licitants pels pisos de lloguer. Finalment, quedarien excloses un total 32 sol.licituds.
Pel que fa als aparcaments soterranis, en el Ple d’avui el que es discutirà és l’aprovació inicial del Pla Especial per a la regulació de l’ús d’aparcaments en subsòl en diferents àmbits de la població, una planificació que haurà d’exposar-se a informació pública durant un mes. Els punts proposats pel soterrament d'aparcaments són el passeig del Pont, el sector de Santa Anna, la plaça de la Constitució, la plaça Abat Oliba, la plaça de l'Estatut, la plaça de Sant Ramon i el carrer de Sant Iscle. Altre tipus de soterrament a debatre avui serà el dels contenidors de l’avinguda Catalunya i la plaça d’Enric Granados, projecte que surt a aprovació plenària amb un pressupost de contracte de 245.626 euros.
Els carrers de Sant Ramon i Sant Casimir tindran el seu protagonisme a la sessió plenària d’aquesta tarda amb la modificació del Pla General Metropolità (PGM) en aquest sector proposada pel govern municipal i la desestimació d’al.legacions presentades per diversos veïns que critiquen que les seves finques s'incloguin al Catàleg de Patrimoni. Segons indica el punt a debat al Ple d’avui, es considera que aquesta protecció no és objecte de la modificació del PGM sinó resultat de les determinacions del Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Arqueològic de Cerdanyola aprovat l’any passat.