Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Societat

  • Portada
  • Societat
  • Els dies 14 i 15 de febrer es celebrarà la Fira d’Orientació
Els dies 14 i 15 de febrer es celebrarà la Fira d’Orientació Presentació Fira d'Orientació

Els dies 14 i 15 de febrer es celebrarà la Fira d’Orientació

2 de febrer de 2024 a les 11:43

Els dies 14 i 15 de febrer es celebrarà la Fira d’Orientació al complex esportiu Can Xarau, de les 9 a les 14.30 hores, i amb una participació prevista de 600 joves acompanyats pel seu professorat. La Fira és l’activitat central del projecte Orienta Cerdanyola adreçat als joves que acaben ESO aquest any.

L’Orienta Cerdanyola forma part del Projecte Educatiu de la ciutat i complementa el treball d’acompanyament a la transició entre l’educació obligatòria i la post obligatòria que es fa als centres educatius de la ciutat. La regidora d’Educació, Pilar Adell, remarca que aquest acompanyament té com a objectiu principal la lluita contra l’abandonament escolar prematur i reduir el nombre de joves menors de 24 anys que abandonen els estudis sense haver aconseguit, com a mínim, una titulació post obligatòria. 

L’Orienta Cerdanyola consta de tres fases diferents: les xerrades d’autoconeixement a tots els centres a càrrec d’una empresa especialitzada; una segona fase amb la Fira d’Orientació, precedida per xerrades sobre itineraris formatius, estudis superiors  i estudis professionalitzadors; i una tercera fase amb xerrades específiques als instituts.

La regidora d’Infància i Joventut, Andrea Borrego, explica que a la Fira d’Orientació que es celebra els dies 14 i 15 de febrer, es comptarà amb la presència de 17 estands; des del Casal de Joves es dinamitzarà la visitat amb una gimcana i el sorteig d’un patinet elèctric i un casc i com a novetat disposarà d’un espai diferenciat amb informació general sobre itineraris, àmbits professionals i punts d’assessorament. 

Els estands presents enguany seran els de l’Institut Jaume Mimó, Institut Banús, Institut Forat del vent, Institut Gorgs, Institut Pere Calders, CEE-CFT Flor de Maig, CFA l’Alzina, Escola VITAE Cerdanyola, Servei de Promoció Econòmica (Masia Can Serraperera), Casal de Joves, SAI/CIARD, Consorci per a la Normalització Lingüística, UAB, Fundació UAB, Centre de Noves Oportunitats Vallès Occidental, Eurecat i Consell Comarcal del Vallès Occidental. 

La tècnica del Servei d’Educació, Maria Soler, recalca que “està demostrat que una titulació post obligatòria obre moltes portes al món laboral qualificat i posa en valor la importància de l’oferta de la Formació Professional, amb un ampli ventall d’opcions a la comarca”.

La tècnica d’Orientació i de l’Oficina Jove, Anna Martín, explica que “la Fira ha anat creixent cada any i per això es disposa d’un espai diferenciat per donar més marge als joves a investigar i explorar sobre allò que més els interessa”.

A més de la Fira, l’Orienta Cerdanyola continuarà amb el desenvolupament de les xerrades per famílies, a demanda de cada centre, on s’informa del procés que estan realitzant els seus fills i filles i es dona informació sobre els itineraris i recursos disponibles. Igualment, aquest curs, durant el mes de març, es farà una xerrada general presencial al Casal de Joves per tal que qualsevol família del municipi tingui també accés a la informació. Finalment, a demanda dels instituts, les orientadores del Casal de Joves faran assessoraments individuals al llarg dels mesos de març i abril per atendre les qüestions concretes de cada grup classe.

Participen en el projecte Orienta Cerdanyola gairebé tots els centres de secundària de la ciutat: els cinc instituts públics (Banús, Forat del Vent, Gorgs, Jaume Mimó i Pere Calders), els centres concertats FEDAC, Montserrat i Escaladei, el CEE-CFT Flor de Maig i la Unitat d’Escolarització Compartida (UEC).