Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Economia

  • Portada
  • Economia
  • Els directors de parcs tecnològics denuncien els problemes de finançament a la...

Els directors de parcs tecnològics denuncien els problemes de finançament a la conferència internacional organitzada pel PTV

4 de juliol de 2007 a les 0:00

Henry Etzkowitz, creador del model d’innovació de la Triple Hèlix (Universitat–Empresa–Administracions), ha participat a la XXIV Conferència Internacional de Parcs Científics i Tecnològics que organitza el PTV de Cerdanyola. Etzkowitz ha explicat quin paper haurien de tenir els gerents dels parcs científics i tecnològics, com a entitats generadores d’innovació.

Henry Etzkowitz ha compartit escenari amb Luis Sanz, director general de la IASP (Associació Internacional de Parcs Científics i Tecnològics), i junts han presentat una enquesta feta a directors de parcs tecnològics que pretén mostrar el perfil del gerent d’aquestes institucions. De l’estudi es desprèn que el professional que gestiona els parcs científics és un home (86 percent ) entre els 46-55 anys (38 percent ) que van començar a dirigir el seu parc en els últims 7 anys.
A l’enquesta, els directors de parcs científics també declaren que el major problema que troben és trobar finançament per al seus parcs.

Respecte al seu futur, quan abandonin la direcció del parc tecnològic, la majoria de directors (40 percent ) vol encetar el seu propi negoci, un 31 percent vol dirigir un altre parc i un altre 31 percent espera tornar al sector privat.

L’economia del talent

D’altra banda, també ha participat a la Conferència Tom Cannon, president de checkSURE, una companyia que comprova electrònicament el crèdit de les empreses. Cannon, també conseller delegat d’Ideopolis, ha explicat que “la nova economia no és ni la d'Internet ni de l'electrònica, és la del
talent”.

Pel que fa al rol dels parcs científics i tecnològics, aquests són “decisius per atreure i retenir el talent global. Són el cor del procés que està canviant l'economia, tenen el poder de la connectivitat, l'enllaç entre les idees, la gent i la tecnologia. La connectivitat pot ser física, electrónica i, la més important, psicològica”, ha declarat després de lloar la feina que estan els parcs científics catalans i de la Mediterrània.

Cannon també ha definit la nova economia, com “una nova revolució industrial dirigida pel talent”, i en la qual el principal actiu és el coneixement. “A diferència del petroli, o d’altres fonts d’energia, com més coneixement utilitzem, més coneixement tindrem”, ha conclòs.