Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

  • Portada
  • Cultura
  • Els ibers et proposen gaudir de la història de Cerdanyola del Vallès en temps de...
Els ibers et proposen gaudir de la història de Cerdanyola del Vallès en temps de confinament municipal

Els ibers et proposen gaudir de la història de Cerdanyola del Vallès en temps de confinament municipal

3 de febrer de 2021 a les 13:28

Una de les alternatives d’entreteniment i aprenentatge en aquestes dates de pandèmia és visitar el Museu i el Poblat Ibèric de Ca n’Oliver, perquè de moment el confinament no afecta als desplaçaments en el temps.

Si voleu gaudir del vostre temps de lleure, sols o en família, en aquestes dates de confinament municipal, el Museu i el Poblat ibèric de Ca n’Oliver són una bona proposta a aprofitar sense sortir del terme municipal. El Museu, un edifici de nova planta integrat al territori, acull l’exposició permanent Cerdanyola, terra d’Ibers. Ocupa una superfície de 290 m2 i està dividida en set grans àmbits temàtics a través dels quals es presenta la Cultura Ibèrica. Plafons retroil•luminats, audiovisuals, reconstruccions, interactius i més de 500 objectes arqueològics procedents dels jaciments de Cerdanyola es combinen per donar una visió de conjunt sobre el món ibèric.

El museu acull l’exposició temporal Marca Hispànica. La Catalunya carolíngia (711–1000), centrada en un període de la Catalunya medieval poc conegut: l’Alta Edat Mitjana. Estructurada en 8 àmbits temàtics, es completa amb un produït pel Museu dedicat a la Cerdaniola de fa més de 1000 anys. Marca Hispànica. La Catalunya carolíngia (711–1000) es pot veure al Museu de Ca n’Oliver fins al 14 de febrer.

El poblat de Ca n’Oliver és un assentament ibèric aristocràtic que va estar habitat entre el 525 i el 50 aC, clau per comprendre l’organització del territori laietà durant l’època ibèrica. Després de la restauració, museïtzació i adequació de les restes és obert al públic. Hi destaca la restauració de tres edificis ibèrics. La visita al jaciment permet veure restes constructives de totes les fases del poblat, elements de la muralla, la trama urbana i la gran àrea d’emmagatzematge. La passejada pel poblat és una porta oberta al passat, a la història d’aquest assentament i a la vida quotidiana dels seus habitants. Tots els primers i segons diumenges de mes es podran visitar els edificis reconstruïts, de les 12 a les 13 hores, en grups bombolla.

El Museu i el Poblat Ibèric de Ca n’Oliver apliquen les mesures sanitàries i preventives establertes per les autoritats. D’aquesta manera qui els visiti haurà de portar sempre la mascareta i seguir en tot moment les indicacions del personal i de la senyalització dels espais. L’equipament es troba al carrer de València, 19, al barri de Montflorit, i les reserves per a les visites es poden contactar al telèfon 935 804 500 o el correu museucanoliver@cerdanyola.cat.