Empresaris i administracions s’alien per sortir de la crisi des de l’economia del coneixement
31 d'octubre de 2012 a les 0:00La I Nit de Cerdanyola Empresarial ha reunit 350 empresaris, directius i emprenedors de la indústria, el comerç i la restauració de Cerdanyola del Vallès a l’Hotel Campus. Una trobada que permet visualitzar la cooperació entre teixit econòmic i administració i que va retre reconeixement a Natura Bissé, VozTelecom Sistemas, Parc Tecnològic del Vallès, Grup Catalonia, Coses de casa i El Viejo Roble.
La trobada entre representants del sector econòmic i de l’administració pública va estar presentada pel periodista Jaume Barberà, que va lloar l’esperit emprenedor i de risc dels empresaris, als que va encoratjar "a pensar sempre en positiu per entrenar al cervell a aconseguir tot allò que es proposin per superar els temps difícils". Una de les persones que han pensat en positiu en temps de crisis ha estat en Rosendo Garganta, guanyador de la primera beca Rotary per ajudar a posar en marxa una proposta empresarial. Rosendo Garganta, enginyer industrial i electrònic, és el fundador de Global Health Home Devices, empresa que es vol dedicar a desenvolupar serveis mèdics per utilitzar-los al domicili. Ara mateix estan treballant en un prototipus per permetre l’autocontrol des de casa de les pedres al ronyó.
La I Nit de Cerdanyola Empresarial va retre reconeixements a Natura Bissé per la seva internacionalització; a VozTelecom Sistemas pel foment de l’ocupació; al Parc Tecnològic del Vallès per la projecció de ciutat i al Grup Catalonia per la seva responsabilitat social corporativa. També es va reconèixer el comerç i restauració locals amb mencions a l’establiment de parament de la llar Coses de Casa i el restaurant El Viejo Roble, que compleix 30 anys.
El president de Cerdanyola Empresarial, Lluís Sisquella, va mostrar la seva satisfacció per reunir en un mateix espai a tots els representants del sector econòmic de la zona, als qui va animar a cooperar entre ells i amb l’administració pública "per generar activitat econòmica i crear llocs de treball, que és en defintiva el que importa a la gent del carrer".
L’alcaldessa de Cerdanyola, Carme Carmona, també va insistir en que només des de la col·laboració mútua es podrà sortir de la crisi, amb l’avantatge afegit de poder comptar "amb un territori d’excel·lència que aposta decididament per la economia productiva i de coneixement, i no pas per la economia especulativa". El Director General d’Indústria de la Generalitat, Joan Sureda, va dir que la revolució tecnològica viscuda els darrers 15 anys ha d’obligar a un país com Catalunya a competir amb garanties en el nou context mundial, i per fer-ho "ha d’invertir en coneixement, oferint productes innovadors i d’excel·lència".
La I Nit de Cerdanyola Empresarial neix amb la idea d’esdevenir una trobada anual per avançar en la cooperació entre empresaris i administració i posar en valor el potencial econòmic de la ciutat, a més de reconèixer les iniciatives i les trajectòries dels emprenedors locals.