En Comú Podem Cerdanyola es presenta com l’espai d’unitat a l’esquerra del PSC
2 de maig de 2023 a les 7:30En Comú Podem ha presentat una candidatura disposada a governar per recuperar la bona gestió a l’Ajuntament, construir espais d’interrelació entre les persones als barris i aconseguir una participació real de la ciutadania en les decisions que l’afecten.
Audios
02-05-2023 Pedro Arco (ECP)
02-05-2023 Santiago Cayuela
La candidatura d’En Comú Podem, encapçalada per Pedro Arco com alcaldable, presenta en els seus primers llocs a Santiago Cayuela, Cecilia Collado i Ángeles Camacho, totes elles persones amb llarga trajectòria als moviments socials, sindicals i també a les institucions.
El candidat a l’alcaldia d’En Comú Podem, Pedro Arco, lamenta que “un Ajuntament que havia estat un referent en la gestió porta anys encallat, de manera que al 2023 el consistori encara no disposa d’una ordenança de participació, d’una ordenança de transparència o d’un ROM actualitzat”. Arco aposta “per una gestió participativa, amb la implicació de la ciutadania i per construir espais urbans d’interrelació entre les persones, on poder compartir preocupacions, alegries i solucions als seus problemes”.
El número dos de la llista, Santiago Cayuela, que ha estat regidor per ICV del 1999 al 2015 tant al govern com a l’oposició, va destacar la importància d’En Comú Podem “com espai d’unitat a l’esquerra del PSC per fer possibles politiques d’esquerra que apostin pels serveis públics de qualitat i fugir del qui dia passa, any empeny dels darrers quatre anys”.
Cayuela ha posat com exemple de les seves polítiques d’esquerra “la lluita tant al territori com al Parlament per poder disposar d’un Hospital Ernest Lluch amb gestió cent per cent pública, mentre altres no han fet res des de les seves responsabilitats de govern a la Generalitat o pensen en un hospital que poder privatitzar”.
Sobre el previsible creixement de l’extrema dreta als barris populars, Cecilia Collado, número tres de la llista i actual portaveu del grup municipal, assumeix que “l’extrema dreta apareix quan els partits d’esquerra no saben donar resposta al malestar social, i per tant cal una batalla d’idees i treballar per bastir una serveis públics potents per solucionar els problemes existents d’educació, sanitat o habitatge”.
La número quatre de la candidatura d’ECP, la sindicalista Ángeles Camacho, creu que “la importància d’una candidatura, més enllà dels noms, és el compromís de les persones que la integren amb la ciutat on viuen, en la voluntat de fer dels seus barris espais de convivència on treballar pel bé comú”.
En Comú Podem presentarà properament un programa electoral que gira sobre els eixos d’una ciutat integradora que no deixa ningú enrere; la potenciació de la participació ciutadana i de la transparència en la gestió; polítiques feministes i contra el discurs de l’odi; i foment del treball i la cohesió social.