En Comú Podem Cerdanyola presenta el grup motor i les seves línies estratègiques
21 de novembre de 2018 a les 11:34Amb la intenció de sumar i treballar per la política del consens, En Comú Podem Cerdanyola ha exposat la seva proposta i ha presentat els membres del grup motor d'aquesta plataforma que concorrerà a les eleccions municipals del 2019.
Audios
21-11-2018 Maria Reina
21-11-2018 Cecília Collado
L'actual portaveu d'ICV-EUiA a l'Ajuntament de Cerdanyola, Maria Reina i la secretària general de Podem Cerdanyola, Cecília Collado, són les co-coordinadores d'aquest grup motor que comença a treballar "de manera molt participativa i consensuada" en l'elaboració del programa electoral. Leo Lamich serà el responsable de Comunicació del grup, acompanyat de Marc Guillamon; Rosa Vilaró portarà Feminisme; Gustavo Arias serà responsable d'Organització juntament amb Casilda Gómez i Víctor Segura portarà Participació. Segons comenten, en la formació del grup motor han buscat la paritat i han comptat amb persones amb una àmplia trajectòria en els àmbits associatiu, polític o de l'activisme.
Plataforma munipalista
Aquest espai polític es defineix com "una plataforma municipalista que vol representar la diversitat i pluralitat de Cerdanyola, fortament feminista, participativa, que treballa el consens i mira el futur de Cerdanyola pensant en la gent comuna que necessita amb urgència que l’Ajuntament es posi al servei de les majories"
Recorden que són els mateixos que van guanyar dues eleccions generals i ara han negociat amb el govern espanyol els "pressupostos generals més socials des de la transició, amb un sou mínim de 900€, l’augment de les pensions, la solució a la crisi de l’habitatge i la pobresa energètica, la derogació de la llei mordassa, millores als autònoms i moltes coses més".
Maria Reina remarca que En Comú Podem Cerdanyola pretén ser una eina més amplia que els seus impulsors actuals. Per aquest motiu ressalta que "treballen per cercar la participació de diversos sectors del món associatiu, del món activista, de la gent compromesa amb la nostra ciutat".
Segons explica, la seva "vocació és sumar i integrar, fer realitat allò de que el resultat ha de ser més gran que les seves parts" perquè Cerdanyola necessita "de mà estesa per arribar a amplis acords que reverteixin en una Cerdanyola més amable, més dialogant i on valgui la pena viure-hi.
Eina en mans del veïnat
En Comú Podem Cerdanyola, recalquen, serà una eina en mans del veïnat perquè entenen "que el fet d’arribar a l’Ajuntament és per posar-lo al servei del bé comú, del canvi i de les transformacions valentes que s’han de afrontar per enfortir i eixamplar els serveis públics, lluitar contra les desigualtats socials, prioritzar les polítiques d’habitatge i contra l’atur, de sostenibilitat i transició energètica i de neteja fins l’últim racó de Cerdanyola".
Des de la Plataforma expliquen que es tracta de portar a terme "polítiques valentes per modernitzar l’administració, pensant i definint entre tothom una ciutat al servei de les persones, plenament articulada i accessible amb una mobilitat que arribi a tot el territori." El grup motor d'aquesta opció vol "una ciutat amb escoles bressols públiques i CAP’s amb tots els serveis, així com "una ciutat que pensi i decideixi què fem amb el Centre Direccional i els abocadors".
A més, proposen fer de Cerdanyola "la ciutat de la Universitat, de la ciència i la cultura, l’esport i la recreació, la ciutat de Collserolla i per tant una ciutat verda que estima i recupera l’entorn. Una ciutat en xarxa, participant del Vallès i aprenent de Barcelona". Una ciutat, continuen, "que assumeix que el futur s’ha de pensar considerant les grans majories amb voluntat de construir ciutat amb un poble protagonista i cohesionat socialment, que no deixi ningú de banda".
Vocació pel bé comú
Cecília Collado assegura que buscaran l’acord "per sobre d’ideologies", posant els problemes i necessitats de la gent al centre de tota l’activitat política, i “mai oblidarem qui som i per què estem aquí" ja que els "mou la vocació pel bé comú sense cap aspiració personal o de grup". En aquest sentit, "obrirà l’Ajuntament a la gent i les seves organitzacions per escoltar, tendir ponts i fer-los partícips d’una nova forma de fer política i ciutadania".
Les primeres línies de treball d'aquesta plataforma passen per elaborar un programa electoral treballat amb la ciutadania. Per això, visitaran els barris i treballaran els temes amb els veïns i diversos col·lectius. També destaquen que faran un codi ètic.