Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Política

  • Portada
  • Política
  • ERC presenta la candidatura de Puig a l'alcaldia amb balanç positiu del govern,...
ERC presenta la candidatura de Puig a l'alcaldia amb balanç positiu del govern, però admetent la reducció de confiança en els socis

ERC presenta la candidatura de Puig a l'alcaldia amb balanç positiu del govern, però admetent la reducció de confiança en els socis

24 d'abril de 2007 a les 0:00

Montserrat Puig ha presentat la seva candidatura com a candidata a l’alcaldia de Cerdanyola per Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) mostrant satisfacció pel balanç global del mandat però remarcant també la reducció de confiança amb els socis de govern. ERC es mostra oberta a “escoltar” qué diu la ciutadania a les urnes igual “que va passar al 2003.

ERC presentava oficialment la seva cap de llista divendres al vespre a la sala d’exposicions de l’Ateneu de Cultura en un acte amb la presència del Portaveu del Grup d'Esquerra al Parlament de Catalunya, Joan Ridao, i el president de la secció local a Cerdanyola, Francesc Rossinyol.
 
La cap de llista d’ERC, Montserrat Puig, manifesta que el mandat ha estat globalment satisfactori però reconeix blancs i negres en la seva relació amb els socis de govern i apunta que el futur pacte de govern s’haurà d’abordar d’acord al que indiqui la ciutadania a les urnes.  Puig indica que al 2003 es va rebre “amb eufòria” el resultat de les eleccions perquè les complicitats amb Iniciativa per Catalunya-Verds/Esquerra Unida i Alternativa (ICV/EuiA) en matèria social i amb Convergència i Unió (CiU) en el sentiment reivindicatiu català feien possible l’alternativa al Partit dels Socialistes (PSC). No obstant això, Puig indica que aquest ambient va canviar davant qüestions com la “megalomania de l’alcalde” que parlava de la capitalitat de Cerdanyola i el canvi de model de CiU, que va passar del d’home senzill de Jordi Pujol “al de la prepotència” d’Artur Mas.
 
Balanç positiu
 
La candidata a l’alcaldia d’ERC afirma, no obstant això, que el balanç global del govern és satisfactori perquè s’ha complert bona part del programa electoral de la formació, en especial pel que fa a la peatonalització “del centre d’una ciutat que no tenia nucli” on inclou aspectes com la rehabilitació de Can Domènech. Puig destaca en aquest sentit la construcció dels tres aparcaments subterranis i la “creació d’un eix comercial”. També considera un element positiu la millora de les relacions amb la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) “tot i que hagi estat insuficient.
 
Puig manifesta que ja era d’esperar que el tema més conflictiu fos l’actuació a la Plana del Castell però assegura que l’actuació d’ERC ha permès que hi hagi “una ciutat més cohesionada” del que podia haver suposat aquesta planificació.
La cap de llista d’Esquerra manifesta com a molt importan la tasca realitzada a les àrees sota la seva gestió directa. En aquest sentit, Puig destaca que al començar el mandat es necessitaven dues noves escoles, una a Canaletes, que ja s’ha posat en marxa –Ceip Collserola- i una altra a Uralita que “queda a punt per al pròxim mandat”. Respecte les escoles-bressol, Puig considera positiu la firma del conveni amb la Generalitat per fer tres centres, però remarca que no s’ha construir cap escola nova “perquè no ha estat una prioritat” per la resta del govern municipal.
 
En relació als Serveis Socials, Montserrat Puig manifesta que s’ha incrementat el pressupost un 90 percent per permetre més teleassistències, atenció domiciliària o la posada en marxa de programes nous i s’han fet unes noves instal.lacions municipals ja que les anteriors “eren indignes i semblava que hi havia treballadors de segona que atenien ciutadans de segona”. Pel que fa a Salut Pública, la cap de llista d’ERC mostra satisfacció per “reconduir” el tema conflictiu del Centre d’Atenció i Seguiment de les Drogodependències (CAS) de Canaletes i la posada en marxa del Dòlium, el Pla Municipal de Drogues i altres Comportaments de Risc.
 
Els temes d’Ocupació que destaca més Puig són la restauració de la masoveria de Can Serraperera, la construcció d’un nou edifici de tallers i vestidors o el treball per impulsar una associació d’empresaris local.
 
Moments difícils
 
Però la candidata d’ERC reconeix també que hi ha hagut moments “difícils i d’inestabilitat” al govern com l’expulsió de Diego del Àguila -expresident d'Unió Democràtica acusat d'estorquir un empresari- que deixava en minoria al govern. Segons Puig, aquest fet va obligar a l’alcalde a “oferír feina a un amic” de Del Àguila per garantir l’aprovació del pressupost i, posteriorment, a fer un acord amb el PP “tot i que amb condicions molt fàcils de complir”.
 
Montserrat Puig també ha criticat la política mediambiental d’ICV/EuiA amb “topades cxom amb l’abocador de Sugrañes on havien d’anar terres i runes i no hi haurà ni inertitzats”. Segons Puig, una ciutat amb els residus de fibrociment d’Uralita i els abocadors de la Plana del Castell “no pot fer més invents que puguin contaminar”.
 
També es mostra crítica amb “una excessiva despesa de propaganda” i la falta de política de joventut.
 
Aliances per decidir
 
Davant d’aquesta situació, Montserrat Puig indica que les eleccions del 27 de maig són més obertes que mai i “caldrà escoltar” què diu la ciutadania. La cap de llista d’ERC afirma que el PSC “ha fet una renovació impressionant de persones i de discurs” i reconeix que, si bé el balanç del govern és satisfactori, s’ha “reduït el clima de confiança” amb els socis del tripartit.
 
Respecte el futur mandat, ERC aposta per posar la prioritat en els serveis públics, especialment en l’educació on es mostren partidaris d’escoles-bressol de gestió directa, la millora de les relacions amb la UAB, la potenciació de la regidoria de joventut i dels seus equipaments, la universalització dels serveis socials o la creació d’equipaments cívics.
 
Suport local i nacional
 
El president local d’ERC, Francesc Rossinyol,  destaca que aquest mandat han estat “anys intensos” en què la secció local ha crescut en militància i experiència i indica que això ha de servir per negociar millor un bon pacte  després de demostrar que és capac “de gestionar bé àrees importants de l’Ajuntament”. Rossinyol manifesta que ningú volia l’àrea de sanitat perquè existia el conflicte del Centre d’Atenció i Seguiment de les Drogodependències (CAS) de Canaletes i que l’actuació d’ERC va “dissoldre” aquest conflicte a la ciutat.
 
Per la seva banda, el portaveu del Grup d'Esquerra al Parlament de Catalunya, Joan Ridao, indica que la formació republicana no es conforma amb dos regidors després de quatre anys “de feina positiva i experiència adquirida” amb una bona gestió en àrees complexes que són “potes fonamentals del municipi”. Ridao, a més, destaca que Puig és una candidata tranquil.la, però “decidida i capaç” i que la llista és “potent i compensada” amb equilibri entre joventut i experiència ai amb dues dones, Montserrat Puig i Concep Miró, al capdavant

Galeria d'imatges