Es complica la permanència Foto: Nora Muñoz Otero

Es complica la permanència

26 de febrer de 2023 a les 13:35

El CBF Cerdanyola perd per 60-71 contra el GEIEG de Girona que sumat a la victòria de Mutilbasket provoca que entrin en zona de descens a falta de sis jornades pel final de la lliga, tram en el que han de rebre els equips de la zona alta de la taula.

El duel de la jornada 20 de la Lliga Femenina 2 era clau pel CBF Cerdanyola per seguir lluitant per la permanència. El rival era un GEIEG de Girona situat en la desena posició amb una victòria més que les verdes i, tenint en compte que Mutilbasket ja havia guanyat el seu compromís de lliga contra Basket Almeda (67-40), les obligava a vèncer a les gironines si no volien entrar en la zona de descens.

El partit va començar igualat, amb tots dos equips mostrant-se molt sòlids en el tir interior. En el minut 4, GEIEG guanyava 6-10, però a partir d’aquest moment les verdes van encadenar un parcial de 9-0, on va destacar una gran Iona Garcia amb dos triples, i això els va permetre encarar els últims 2 minuts amb cinc punts d’avantatge (15-10). L’equip vallesà va seguir desplegant un bon joc ofensiu, cosa que els va permetre acabar el primer quart amb el marcador favorable de 23-17.

A partir del segon quart, el partit es va començar a complicar per les locals, ja que les blanc-i-vermelles retallaven distàncies mica en mica fins a col·locar-se a només 2 punts de les verdes en els primers 3 minuts de joc (25-23), on va destacar Alba Coma, màxima anotadora del matx amb 17 punts. Només les cistelles de Iona Garcia i de Ruth Allison evitaven que les gironines s’avancessin en el marcador, però a dos minuts per arribar al descans l’encontre es va igualar (33-33), fet que va provocar que en els últims instants arribessin les presses per avançar-se en el lluminós abans del final del segon quart. Un triple d’Anna Jodar va avançar a les visitants a falta de cinquanta segons pel descans, que només una cistella in extremis d’Eva Almasqué va provocar que s’arribés al descans amb un ajustat 35-36 a favor del GEIEG.

A la represa, les de Bernat Vivolas van augmentar la seva intensitat i la seva fluïdesa en el joc, que sumat al poc encert del Cerdanyola en els primers 4 minuts del tercer quart, els van permetre obrir una escletxa de 13 punts (37-50). Les verdes es veien superades per un rival que anava decidit a endur-se el triomf i, tot i els intents estèrils de reduir la distància, no van poder passar del 49-60 abans d’encarar els últims deu minuts de joc.

En l’últim quart, la frustració va evitar que les locals poguessin plantar cara a les gironines. Tot i que van aconseguir col·locar-se a 7 punts de les rivals en els primers tres minuts de joc (56-63), les verdes no van ser capaces de seguir baixant aquesta diferència, ja que no estaven encertades a l’hora d’encistellar. Ni sota l’aro ni des de la línia de 3. I després de perdonar tant, el GEIEG va tornar a distanciar-se en el marcador, tornant a col·locar el +11 en favor seu a falta de 2 minuts pel final (56-67). Finalment, la victòria va viatjar cap a Girona amb el marcador de 60-71, suposant també la pèrdua del basket-average per part de les verdes.

Amb aquest resultat, el CBF Cerdanyola baixa fins a la dotzena posició amb un balanç de 6 victòries i 14 derrotes. La propera setmana jugarà a la pista del Segle XXI, rival que ara mateix ocupa la primera posició. El partit serà dissabte a les cinc de la tarda.

Fitxa tècnica

CBF Cerdanyola (60): Carla Pérez (6), Ruth Allison (14), Claudia Baraut (3), Eva Garcia (3), Eva Almasqué (8), Lara Fernández (0), Laia Espin (6), Iona Garcia (14), Clara Díaz (0), Josefina Torruella (6), Laura Moral (0), Berta Vallespín (0).

GEIEG (71): Janina Pairó (13), Helena Condom (5), Núria Bagaria (10), Anna Jodar (9), Claudia Morente (3), Blanca Casamort (0), Vanessa González (6), Alba Coma (17), Júlia Fernández (5), Núria Mitjanas (3), Alba Riera (0).

Parcials: 23-17 // 35-36 // 49-60 // 60-71.