Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Sense categoria

  • Portada
  • Sense categoria
  • Es lliuren els premis del Concurs d’Idees empresarials innovadores per a Joves e...
Es lliuren els premis del Concurs d’Idees empresarials innovadores per a Joves estudiants

Es lliuren els premis del Concurs d’Idees empresarials innovadores per a Joves estudiants

18 de juny de 2021 a les 9:30

El lliurament dels premis, que es va fer a la Masia de Can Serraperera, forma part del Programa de Foment de la Cultura Emprenedora adreçat als instituts d’ensenyament secundari del municipi.

Un assistent digital per a persones amb discapacitats, una plataforma per connectar joves que busquen feina amb negocis locals, una empresa que fabrica roba inclusiva, una iniciativa per aprofitar els recursos naturals i una cadena de botigues de roba urbana, són els projectes premiats a la darrera edició del Concurs d’Idees empresarials innovadores per a Joves Can Serraperera, organitzat per l’Ajuntament de Cerdanyola.

Una representació dels 171 estudiants de 3r i 4t d’ESO i de 1r de Batxillerat d’Economia de quatre centres educatius de la ciutat, Banús, Gorgs, Forat del Vent i Escola Montserrat assistien ahir al lliurament de diplomes i premis del Concurs adreçat a estudiants del municipi.

Els participants van rebre un diploma per la seva participació i els premiats van aconseguir, a més,  una tablet pels segons premis i un ordinador portàtil per als primers.

Els projectes premiats

Així, el primer premi de 3r i 4t d’ESO va ser per al projecte titulat  Campecològic, realitzat per Paula Mellado, Gema Murillo i Lucía Aparicio, de l’Institut Gorgs.

El projecte es basa en recollir les fulles que cauen dels arbres i les plantes, i transformar-les en un compost ecològic que s'utilitzarà per crear zones verdes a la ciutat de manera sostenible. El projecte vol aprofitar els recursos naturals locals utilitzant l'energia solar, per donar ocupació a persones sense feina del municipi i  contribuir a la millorar del medi ambient i a que la ciutat sigui més neta i més sostenible.

El primer premi de 1r de Batxillerat d’Economia se’l va emportar el projecte titulat Recycled Boss, fet per Martina Romero, Luciano Buccio i Sofia Sánchez, de l’Institut Forat del Vent.

El projecte tracta d’una cadena de botigues de marca de roba urbana repartides per Cerdanyola, que neix amb la missió de conscienciar sobre la importància del reciclatge, dissenyant, fabricant i  venent  roba i complements, fets amb material reciclat com: teles, plàstic, bosses, llaunes d'alumini etc. L'objectiu és treure i donar una segona vida a tots aquells materials que sense reciclar poden ser perjudicials pel medi ambient.

El segon premi de 3r i 4t d’ESO va ser pel projecte titulat Guideway realitzat per Guillem Acosta, Yeray Martínez i Laia López, de l’Institut Banús.

Es tracta d’una aplicació amb un assistent digital que ajuda a les persones amb discapacitat auditiva i visual, a guiar-se a través de la ciutat , a localitzar-se en cas de pèrdua i amb sistema d'avís davant dels senyals de tràfic , com per exemple els semàfors.

El segon premi de 1r de Batxillerat d’Economia se’l va endur el projecte Calista, d'Adrián Nicolás Pico i Ivan Budi, de l’Institut Gorgs. El projecte és una plataforma web especialitzada, que fa d'intermediari entre els joves que tenen l'edat mínima per treballar connectant-los  amb famílies i negocis locals, sempre respectant els drets i deures de les persones treballadores per aconseguir treball digne i creixement econòmic.

El jurat també va distingir amb l’accèsit extraordinari, en la categoria de 3r i 4t dESO, per la seva qualitat, al projecte Bioroba, realitzat per Daniela Riba, Carla Collado i Aimar Bou, del Col·legi Montserrat. Es tracta d’una  empresa que fabrica roba inclusiva, és a dir sense distinció de gènere, a través de la transformació dels plàstics que no es reciclen. La producció és a escala local  amb utilització d'energia solar. L'objectiu d'aquest projecte és contribuir a frenar l'arribada dels plàstics al mar i  la inclusió social de les persones.

Una tria difícil per al jurat

La directora de l’empresa FR, S.L., Aurora Redondo, i representant de Cerdanyola Empresarial, ressalta la bona feina realitzada pels estudiants i assegurava que molts projectes tenen moltes possibilitats de materialitzar-se si es continuen treballant. Redondo afirmava que "l'actitud és el vostre tresor i la clau per afrontar els reptes personals i professionals", un dels actius que més valoren les petites i mitjanes empreses, ja que l'actitud "multiplica el coneixement".

El president de Cerdanyola Comerç i Serveis (patrocinadors d'un dels premis) , Xavier Olivé, posava en valor "la gran tasca" que realitzen els 2.700 treballadors del comerç local i l'hostaleria, oferint proximitat i confiança, a més de fer de cohesionadors de la societat i donar vida als barris.

La regidora de Promoció Econòmica, Empresa, Comerç i Ocupació, Carme Arché, destacava "l'alt nivell" dels projectes presentats, uns projectes "que estan en la línia de la innovació i de la il·lusió" remarcant la dificultat del jurat a l'hora de triar els projectes guanyadors.

El regidor d’Educació, David González, es mostrava afortunat per poder participar en un acte com aquest perquè "es tracta de posar en valor el treball dels joves emprenedors i fer un reconeixement a l'actitud, al treball i a la responsabilitat". González recordava que el projecte de Cerdanyola, ciutat del coneixement, ha de servir per donar una oportunitat als joves a través d'una interacció entre societat, empreses, administracions i universitat i recerca.

Després del lliurament de diplomes i premis, l’alcalde de Cerdanyola, Carlos Cordón, tancava l’acte felicitant als joves per les seves bones idees per encarar "el present i el futur". Cordón s'adreçava a l'alumnat assegurant que eren uns privilegiats per viure en una ciutat amb tantes potencialitats que "ens hem de creure i fer possible que això, esdevingui oportunitats per a tots i totes". 

El lliurament dels premis, que es va fer a la Masia de Can Serraperera, forma part del Programa de Foment de la Cultura Emprenedora adreçat als instituts d’ensenyament secundari del municipi. Els principals objectius són donar a conèixer la creació d’empresa als estudiants. També vol detectar i dinamitzar el potencial emprenedor dels joves de la ciutat per impulsar la creació d’empresa a mig i llarg termini.

Galeria d'imatges