Espais de la Casa Consistorial esdevenen un petit museu de la memòria i l'art
24 de març de 2004 a les 0:00L’Ajuntament de Cerdanyola ha iniciat l’exposició de mostres de treballs de diferents artistes de la ciutat a la Casa Consistorial. Les exposicions, que es renovaran cada sis mesos, s’han obert amb una mostra fotogràfica de l’Agrupació Foto-Cine Cerdanyola-Ripollet (Afocer) i una sel.lecció de peces del veterà escultor local Josep Garriga.
Paral.lelament, els responsables municipals han instal.lat en diversos espais de l’edifici de l’Ajuntament diverses obres representatives com el plànol de la Cerdanyola de 1956 realitzat a ma per Jaume Mimó o una fotografia de 1921 de l’escriptor Àngel Guimerà autografiada i dedicada al Foment Agrícola de Cerdanyola i que ha estat una cessió anònima d’un ciutadà de la nostra població.
Segons indica la regidora de Promoció de la Ciutat, Eva Torralba, l’objectiu d’aquestes iniciatives és promoure la memòria històrica i els valors artístics de la ciutat. Torralba, a més, manifesta que s’ha volgut ennoblir diversos espais de l’edifici de l’Ajuntament amb la instal.lació d’obres d’artistes de la ciutat.
El veterà escultor comenta, per la seva banda, que l’objectiu de la mostra que exposa a l’Ajuntament és presentar treballs realitzats amb diferents matèries.
Jaume Badia, president de l’Afocer, mostra satisfacció per l’obertura de nous espais d’exposicions artístiques a l’Altis i la Casa Consistorial perquè la ciutat presenta moltes mancances en aquest sentit.
Badia indica que les fotografies que es mostren a l’exposició formen part del Fons de l’Afocer que configura un "museu virtual reconegut internacionalment". Aquest fons compta amb imatges antigues de Cerdanyola i Ripollet i una sel.lecció de les millors fotografies premiades als concursos que organitza l’entitat -i entre les quals les fotografies d'autors internacions són donacions no remunerades. Aquest fons fotogràfic el formen més de 4.000 imatges que Badia reivindica per la creació d’un arxiu fotogràfic consolidat a Cerdanyola, un "projecte que es viu però que cal materialitzar i que esperem que en aquest mandat compti amb suport" institucional tal com assegura que tenia en el passat. Jaume Badia indica que cal crear aquest arxiu fotogràfic perquè les imatges no tenen actualment les condicions de seguretat ni climàtiques adequades per a la seva conservació.
D’altra banda, aquest cap de setmana es reuneix el jurat de la vuitena edició de la Biennal Internacional Aqüeducte amb més de 6.700 fotografies a concurs i dedicada en aquesta ocasió a Les Cultures del Món. Entre els actes del cap de setmana destaca la inauguració, divendres a les 20 hores a l’Ateneu, de l’exposició de fotografies del guanyador del Premi d’Honor de la passada edició de l’Aqüeducte, Uwe Nölke, i l’anunci del veredicte del jurat d’aquesta vuitena edició diumenge a les 12 del migdia a l'Ajuntament.