Estrena lliguera amb victòria Foto: Gabriel Corominas

Estrena lliguera amb victòria

18 de setembre de 2023 a les 7:45

Un renovat CBF Cerdanyola debuta a la Supercopa de Catalunya amb un triomf clar davant del Joventut Les Corts per 58-49. Una gran segona part de les d’Albert Roig va ser suficient per sumar la primera victòria de la temporada a Guiera.

La temporada 2023-2024 arrencava pel CBF Cerdanyola amb moltes novetats. Categoria nova, cos tècnic nou i plantilla pràcticament nova, amb només Eva Garcia com a repetidora respecte a l'equip que el curs passat va jugar la Lliga Femenina 2. Amb Albert Roig al capdavant, les verdes començaven la Supercopa de Catalunya a Guiera contra el Joventut Les Corts, que compta en les seves files amb una vella coneguda pel club com és Marina García, que fins a la temporada 2020-2021 va jugar al Cerdanyola passant per totes les categories inferiors.

El primer quart va destacar per la màxima igualtat entre els dos conjunts, tot i que va ser l'equip de Roig qui va tenir la primera gran avantatge en el marcador, imposant-se per 6 punts de diferència a falta de 4 minuts pel final dels primers 10 minuts de joc (8-2). Però el quadre barceloní va saber reaccionar i en el tram final del primer quart van reenganxar-se en el marcador gràcies a l'encert de Marina Garcia i Patricia Genius, col·locant el 12-12 en el lluminós.

Al segon quart, després d'una sèrie de tirs lliures, el conjunt verd-i-groc va assolir la primera avantatge de l'encontre, situant el 13-17 en el marcador en els primers 3 minuts del període. Però la reacció local no es va fer esperar i gràcies als punts d'Eva Garcia o Esther Murat van capgirar de nou la truita, gràcies a les cistelles per sota l'aro. Amb tot això, es va arribar al descans amb la victòria parcial per les locals per 29-26.

A la represa, el partit es va trencar clarament a favor de les vallesanes. Gràcies als triples d'Eva Garcia, el Cerdanyola va obrir l'escletxa més àmplia del matx als 4 minuts de joc del tercer quart amb el 47-30 en el marcador. A partir d'aquest moment, el conjunt vallesà va mantenir a ratlla el rival i va jugar amb aquesta diferència.

A l'últim quart, i amb el partit pràcticament sentenciat, Albert Roig va aprofitar els últims 10 minuts de joc per donar minuts de qualitat a totes les jugadores. Això ho va aprofitar el quadre visitant per retallar distàncies, però no va ser suficient i la victòria es va quedar a Guiera en favor de les vallesanes per 58-49.

Amb aquest resultat, el CBF Cerdanyola suma la primera victòria en la classificació col·locant el seu balanç de victòries i derrotes amb 1-0 i +9 de basket-average. La propera setmana faran el primer desplaçament jugant al Pavelló Municipal de Virrei Amat de Barcelona per jugar contra el SESE. Serà dissabte a tres quarts de sis de la tarda.

Fitxa tècnica

CBF Cerdanyola (58): Eva Garcia (10), Alba Lago (10), Esther Murat (10), Mar Garcia (4), Judith Romera (0), Maria Cabello (9), Laia Turu (2), Paula Moreno (0), Esther Cortés (8), Martina Galmés (3), Anna Homs (0), Sara Forés (2).

Joventut Les Corts (49): Marina Garcia (12), Glòria Oriol (11), Ella Terradellas (4), Maria Lozano (0), Esther Esquivias (0), Helena Briegas (2), Hannah Murphy (2), Maria Estrada (0), Alba Estrada (4), Laura Tenllado (2), Patricia Genius (9), Claudia Hernández (3).

Parcials: 12-12 // 29-26 // 47-39 // 58-49.