Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Economia

  • Portada
  • Economia
  • Eurecat supera els 62 milions d’ingressos el 2023, amb un creixement superior al...
Eurecat supera els 62 milions d’ingressos el 2023, amb un creixement superior al 126% des de la seva creació al 2015 Seu d'Eurecat al PTV (Cedida)

Eurecat supera els 62 milions d’ingressos el 2023, amb un creixement superior al 126% des de la seva creació al 2015

30 de maig de 2024 a les 8:10

El centre tecnològic Eurecat, amb seu a Cerdanyola, ha assolit un volum d’ingressos de 62 milions d’euros el 2023, una xifra que suposa un creixement de l’11% en relació amb 2022 i un increment del 126% respecte als 36 milions d’euros que va ingressar el 2015, l’any de la seva creació. Eurecat ha ampliat la seva cartera de clients a més de 2.000 empreses durant aquest període de 9 anys i ha aconseguit un percentatge del 71 per cent en la seva activitat amb pimes.

El president d’Eurecat, Daniel Altimiras, destaca que el centre tecnològic vol afavorir la innovació tecnològica de les empreses i de l’economia catalana, amb especial atenció a les pimes “per tal d’augmentar-ne la competitivitat, impulsant l’R+D+I i l’emprenedoria tecnològica, en un context marcat per grans reptes en àmbits com el tecnològic, l’ambiental i l’energètic”. Altimiras indica que Eurecat s’ha consolidat com un centre de recerca de referència, però també per tenir “una visió que busca també tenir un impacte positiu en la societat i el planeta”.

Des de la seva creació ara fa 9 anys, Eurecat ha dedicat 42 milions d’euros a inversions, dels quals ha destinat 21 milions a nous equipaments, com laboratoris i plantes pilot dedicades a la innovació tecnològica i a la transferència de coneixement a les empreses, i 13,5 milions d’euros, a col·laboracions amb altres entitats del sistema de recerca i desenvolupament. Des de 2015, el centre del Parc Tecnològic del Vallès (PTV), que ha incrementat la seva plantilla un 128% en aquests anys,  ha dut a terme 1.990 projectes d’R+D+I amb pimes i ha generat més de 427 nous llocs de treball d’alt valor afegit.

 

71 milions d’euros per al 2024

 

Per al 2024, Eurecat s’ha fixat com a objectiu assolir uns ingressos de 71 milions d’euros, el que suposa un creixement del 15 per cent en comparació amb el tancament de 2023. A nivell d’equip, la previsió de 2024 és créixer fins a arribar a un total de 850 persones contractades, amb un increment del 12 per cent respecte a 2023.

El director general Corporatiu i d’Operacions d’Eurecat, Xavier López, creu que aquestes dades confirmen que va ser un encert “l’estratègia de crear un gran centre tecnològic referent a Catalunya, amb un enfocament multisectorial i multitecnològic, així com amb una presència territorial molt capilaritzada”. Així, el director general de Negoci d’Eurecat, Miquel Rey, defensa que l’impacte positiu d’Eurecat es veu especialment reflectit en els clients “que ens tenen com a referents per aportar-los valor a través de la recerca aplicada, la innovació i la transferència de coneixement de manera continuada, tal com ho acredita la valoració de 8,65 sobre 10 que hem aconseguit aquests anys en el desenvolupament de projectes altament diferencials i innovadors”.

 

Projectes altament especialitzats en quatre grans àmbits

 

Eurecat participa en més de 200 grans projectes consorciats d’R+D+I nacionals i internacionals d’alt valor estratègic i compta amb 200 patents i 10 spin-off. El centre tecnològic, tira endavant projectes altament especialitzats en els àmbits industrial, digital, biotecnològic i en sostenibilitat per aportar solucions capdavanteres enfront dels grans reptes que afronta la societat, des de la perspectiva de la resiliència industrial amb la implementació de la manufactura verda i digital i de l’economia circular i el canvi climàtic, a més de donar resposta, entre altres àrees, a les oportunitats que ofereixen els àmbits de la salut digital i la indústria biomèdica i la biotecnologia i el foodtech.

A nivell europeu, Eurecat ha obtingut 64’5 milions d’euros del programa marc europeu de recerca i innovació “Horizon2020”. Amb aquesta xifra, Eurecat ha sigut la primera entitat catalana privada en captació de finançament d’aquest programa d’excel·lència en investigació i innovació de la Unió Europea per al període comprès entre 2014 i 2021.

Això s’ha traduït en 128 projectes consorciats, 33 d’ells liderats per Eurecat, en els àmbits digital, industrial, biotecnològic, sostenibilitat i resiliència climàtica. Part dels resultats d’aquests projectes ja està a disposició de les pimes, grans empreses i la societat, a través de les infraestructures tecnològiques, plantes pilot i living labs que Eurecat té per tot el territori.