Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Societat

FemVallès reclama més seguretat a l’AP7-B30

FemVallès reclama més seguretat a l’AP7-B30

1 de febrer de 2022 a les 9:55

L’associació FemVallès ha demanat, en una carta al ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, solucions en seguretat i funcionalitat a l’eix viari format per l’AP7 i la B30 mitjançant l’adequació i gestió de la xarxa.

L’entitat fa la reclamació després de l’accident de la setmana passada a Barberà en que morien tres persones a l’AP7, entre elles un conductor de Cerdanyola. Fem Vallès destaca que el sector vallesà de l’AP7 és el tram amb més densitat de tràfic de vehicles.

 L’associació posa l’èmfasi en la necessitat de moderar la velocitat i implementar una regulació en l’avançament de camions en els pocs quilòmetres on es concentren els accidents i les retencions periòdiques. Des de FemVallès indiquen que, recentment, la Generalitat ha introduït millores amb petites intervencions en els carrils d’accés de les autopistes C58-C17 amb l’AP7-B30 i ara demanen una “acció simètrica de millora dels accessos entre l’AP7-B30 i la C58-C17”. Aquestes actuacions, segons FemVallès, no requereixen grans partides ni terminis d’obra llargs i permeten una reducció important de les cues i retencions, “a banda d’un guany en seguretat”.

FemVallès critica que calgui “retrocedir 25 anys per trobar l’últim pla sistemàtic de millores” a l’AP7-B30 quan, apunten,  un català, Albert Vilalta, era secretari d’infraestructures de l’Estat i creuen que és una oportunitat per solucionar bona part dels problemes de l’AP7 que un altre català, Xavier Flores, hagi estat escollit secretari d’infraestructures pel Ministeri.

Davant aquesta situació. FemVallès insta al Ministeri de Transports a iniciar amb urgència un pla de millores puntuals i de gestió i demanden un pla de millora general dels nusos, connexions (C58, C17, N150) i vies laterals (B30) per tal d’integrar l’autopista.

FEM Vallès

L’Associació FEMvallès neix fruit de la constatació de la unitat productiva que representa el Vallès -Oriental i Occidental-. El principal eix de treball de l’entitat, gira entorn la necessitat d’una estructuració metropolitana i la dotació d’una ordenació territorial. Amb l’objectiu de potenciar la seva importància econòmica i de superar la condició de perifèria metropolitana en què el Vallès ha estat permanentment situat.

La plataforma FemVallès és una iniciativa promoguda per la patronal Cecot, el Consell Intersectorial d’Empresaris de Sabadell i Comarca (CIESC), la Unió Empresarial Intersectorial Cercle d’Empresaris i Via Vallès. Entitats com Cerdanyola Empresarial, Baricentro, l’Associació d’Empresaris de Castellbisbal, l’associació Sant Cugat Empresarial, el Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers de Barcelona (delegacions del Vallès Oriental i Occidental), el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (Delegació del Vallès) i el Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya (Delegació del Vallès), CCOO (Vallès Oriental, Vallès Occidental i Catalunya Central), UGT (Vallès Oriental i Vallès Occidental), la Cambra de Comerç de Terrassa, el Col·legi d’Advocats de Terrassa i el Col·legi d’Advocats de Sabadell han subscrit la seva adhesió a la plataforma.