Festa a Guiera per celebrar la Copa Catalunya

3 de maig de 2022 a les 10:44

El CBF Cerdanyola posa punt i final a la segona fase de Copa Catalunya celebrant amb la seva gent el títol de lliga aconseguit la setmana passada i guanyant per 65-57 al CB Igualada en l’últim partit a Guiera aquesta temporada. Ferran Aril, president de la Federació Catalana de Bàsquet, va fer entrega del trofeu a les capitanes un cop va acabar el matx.

El CBF Cerdanyola posa punt i final a la segona fase de Copa Catalunya celebrant amb la seva gent el títol de lliga aconseguit la setmana passada i guanyant per 65-57 al CB Igualada en l’últim partit a Guiera aquesta temporada.  Ferran Aril, president de la Federació Catalana de Bàsquet, va fer entrega del trofeu a les capitanes un cop va acabar el matx.

Tot i que el partit entre CBF Cerdanyola i CB Igualada era de tràmit per tots dos equips, la última jornada de la segona fase de Copa Catalunya es va convertir en una festa a Guiera per homenatjar a les locals després d’haver assolit el títol de Copa Catalunya.

Els instants previs al matx, les jugadores de l’Igualada i altres de la base cerdanyolenca van fer el passadís d’honor al conjunt de Pili Bilbao, amb un pavelló ple i que comptava amb la presència de Ferran Aril, president de la Federació Catalana de Bàsquet, i Carles Cordón, alcalde de Cerdanyola.

Acte seguit, va començar l’encontre i va destacar una igualtat entre tots dos conjunts i una intensitat que semblava la d’un partit on havia coses en joc. Els primers 5 minuts de joc van ser dominats per les vallesanes, on va ser clau Eva González amb els seus punts per col·locar el 7-3. A partir de llavors, l’Igualada es va agafar a la seva màxima anotadora Montserrat Pujolreu, que va aconseguir empatar el matx a falta de 3 minuts del final del primer quart (7-7). Però gràcies al triple d’Eva Almasque a la jugada següent, les verdes tornarien a recuperar l’avantatge en el lluminós i amb un bon final de quart van aconseguir acabar-lo 7 punts per sobre (16-9).

Al segon quart, les locals es van mostrar molt sòlides sota cistella i un bon inici de període els va permetre arribar al +10 de diferència en els primers 3 minuts de joc (24-14). Amb aquesta avantatge, les de Pili Bilbao van gestionar-la bé tot i els intents del conjunt de l’Anoia de retallar distàncies. A 2 minuts del descans, van assolir la màxima diferència del partit imposant-se al seu rival per 39-27, però una última cistella de Carlota Carner va provocar que s’arribés al descans amb el marcador de 39-29.

A la represa, l’Igualada va sortir decidit a donar guerra fins al final i gràcies a un parcial de 0-6 es van col·locar a només 4 punts de les vallesanes en els primers 4 minuts de joc (39-35). Però una inspirada Ana Alonso va ser clau per minvar  les esperances visitants de ficar-se en el partit, la gallega amb els seus 21 punts va ser decisiva per acabar el tercer quart per sobre (47-42).

L’últim quart va començar amb el marcador molt ajustat. Les igualadines van situar-se a només 3 punts de les verdes, però de nou la resposta local va ser un triple per obrir una escletxa important, en aquest cas d’ Iona Garcia per situar el 50-46. A partir de llavors, les vallesanes van saber patir i en el tram final del partit van aprofitar el cansament del rival per ampliar distàncies i col·locar el 65-57 definitiu en el marcador, que acabaria sent el que li donaria la cinquena victòria d’aquesta segona fase.

Un cop va finalitzar el matx, Ferran Aril, conjuntament amb el president del CBF Cerdanyola Jordi Mestre, va fer entrega del trofeu de campiones de Copa Catalunya a Elena Murcia i Carla Pérez, qui posteriorment el van aixecar davant d’un Guiera orgullós de les seves jugadores. Ara el club està a l’espera de saber on es jugarà la fase d’ascens a Lliga Femenina 2, que es disputarà la última setmana del mes de maig, i aniran a buscar l’ascens a una categoria en la que van militar la temporada 2018/2019.

CBF Cerdanyola (65): Carla Pérez (11), Ruth Allison (0), Eva González (14), Eva Almasque (3), Lara Fernández (9), Laia Espin (0), Anna Iglesias (2), Iona Garcia (5), Mar Moreno (0), Elena Murcia (0), Ana Alonso (21), Lorena Del Moral (0).

CB Igualada (57): Marta Blanco (2), Carlota Carner (11), Montserrat Pujolreu (23), Judit Lamolla (7), Jana Claramunt (3), Aldana Gayoso (2), Laura Vancells (5), Paula Guasch (0), Meritxell Cuní (0), Ariadna Fontanet (4), Ainhoa Pineda (0).

Parcials: 16-9 // 39-29 // 47-42 // 65-57.