Guanyem valora el primer any de Cordón a l’alcaldia com un pas enrere per a la ciutat
15 de juny de 2020 a les 9:09Guanyem Cerdanyola considera que aquest primer any de govern del PSC amb Carlos Cordón a l’alcaldia de la ciutat ha estat un any sense “polítiques valentes i de transformació de la ciutat” en què s’han limitat “a seguir els projectes iniciats pel govern de Compromís i a fer polítiques innaceptables pel medi ambient”.
La valoració de Guanyem, formació hereva de Compromís, subratlla que els projectes urbanístics que s’han executat són els que es van iniciar pel govern liderat per Carles Escolà a l’alcaldia, entre els que esmenten la finalització de la coberta de Can Xarau, amb finançament de l’AMB, i les remodelacions de la plaça Goya i el carrer Sevilla.
Pel que fa a les crítiques mediambientals al govern socialista, des de Guanyem afirmen que ha aprovat, “d’esquenes a la ciutadania, projectes nocius com pot ser la construcció del tanatori - sense conèixer encara si es desenvoluparà el crematori - i el nou Pla Director del Centre Direccional -sense resoldre la problemàtica dels abocadors”. La formació considera que aquest no és el camí a seguir i que aquestes actuacions “perjudiquen greument la salut de la nostra població”.
Les crítiques de Guanyem s’estenen als grups municipals que considera socis de govern del PSC, assegurant que tant En Comú Podem (ECP) com Junta per Cerdanyola (Junts) “aproven amb els ulls tancats qualsevol proposta del PSC a canvi de res” sense que s’hagi desenvolupat cap element d’un acord programàtic. Això ha permès, segueix el comunicat de Guanyem, l’aprovació d’un pressupost “amb menys partides socials, renunciant a pujar els impostos als rics i a baixar-los a les famílies”. També consideren una aprovació “inacceptable, en cap de setmana, de la privatització de la gestió d’escoles bressol per als pròxims 3 anys”.
Guanyem acusa l’alcalde de Cerdanyola, Carlos Cordón, d’haver “ajudat els seus companys del PSC de l’Àrea Metropolitana de Barcelona a implantar un nou impost (tribut metropolità) votant a favor del mateix”. La formació insisteix que aquest impost és “totalment injust per la ciutadania de Cerdanyola” i reivindica “un servei públic de transports i una mobilitat sostenible, sense costos per la gent de les classes populars”.
Crítiques però mà estesa
No obstant aquestes crítiques, Guanyem creu que encara és possible un canvi de polítiques des del govern de la ciutat i reiteren la seva oposició a una “política basada en la construcció especulativa, la privatització dels serveis bàsics i la nefasta política mediambiental”, però també el manteniment de la seva “mà estesa per avançar en les polítiques d’esquerres i transformadores per construir una Cerdanyola més lliure, justa i d’esquerres”.