Inaugurat el primer tram del Camí Verd del Vallès
19 de març de 2007 a les 0:00Un acte popular, amb música, vermut i activitats per als infants, presenta el primer tram del Camí Verd del Vallès, que transcorre per la nostra ciutat.
Desenes de veïns i veïnes s’aplegaren ahir al matí al barri de Bellaterra per a conèixer el primer tram de la Via Verda del Vallès, que transcorre per la nostra ciutat. Es tracta d’un sector d'1,2 quilòmetres, comprés entre l'Estació dels FFG a Bellaterra i el col·legi La Vall. L’acte tingué un marcat caràcter popular i lúdic. Els infants foren convidats a fer un mural per decorar una de les parets d’un pont del camí. Es muntà un servei de bar patrocinat per una coneguda marca de refrescos. La festa tingué el seu moment més oficial quan representants de la Plataforma Ciutadana pel Camí Verd, l’Ajuntament i la Federació Catalana de Ciclisme pujaren a l’entarimat per adreçar unes paraules als reunits.
Anar més enllà del Camí Verd
El regidor titular de l’Àrea de Territori, Rafael Bellido, va destacar l’empenta de la societat civil a l’hora de demanar la recuperació del Camí Verd. Una via que permetrà recuperar el dret de la ciutadania de desplaçar-se caminant d’un poble a un altre i que per les condicions del nostre territori, és de difícil compliment. El regidor va explicar que en els darrers 30 anys s’han protegit les serralades i que ara és el moment de fer-ho amb les planes i els camins. En aquest sentit i fent referència al tram de Camí Verd recuperat, va explicar que a banda del traçat que unia Rubí, Sant Cugat, Cerdanyola, Sabadell i Sant Cugat, caldria plantejar-se anar més enllà, preveient connectar-nos amb Gallecs, un altre dels espais naturals del Vallès.
Més implicació de la resta d'Ajuntaments
El president de la Plataforma Ciutadana pel Camí Verd, Ramon Andreu, tingué paraules d’agraïment per les institucions i especialment pels 18.000 ciutadans que amb la seva signatura han donat suport a la recuperació del camí. Andreu aprofità l’ocasió per demanar a l'Ajuntament millores del tram inaugurat, com ara la neteja de les pedres, i més compromís a la UAB, donat que un tram del camí passa per la seva demarcació, en la reactivació del Camí Verd.
Andreu va reclamar més implicació dels ajuntaments de Rubí, Sant Cugat, Sabadell i Sant Quirze del Vallès en la recuperació del Camí en els trams que passa pels seus municipis. La crida va adreçada a poder connectar el més aviat possible entre el polígon de Can Sant Joan, a Sant Cugat, i el bosc de Ca n’Oriol, de Rubí, fins a Sant Quirze del Vallès, entrant per l’estació.
El Camí Verd, un model de mobilitat
Antoni Morral, l’alcalde de la ciutat, va tancar els parlaments destacant la importància de la iniciativa ciutadana a la qual el govern hi ha donat suport. L'actuació s'ha centrat en un tram de 500 metres i que ha consistit en el desbrossament de la zona, el compactament del terreny, l'habilitació de cunetes i la senyalització de la zona que ha suposat la inversió de 15 mil euros. La posada en marxa del tram del Camí Verd és, segons l’alcalde, una aposta per la mobilitat sostenible a Cerdanyola. Morral destacà que el seu govern ha planificat durant aquests anys quina ha de ser la mobilitat al municipi i com s’ha d’incardinar en el context vallesà. Morral anuncià que la feina feta durant aquest mandat es presentarà al proper Consell Municipal de Mobilitat. Antoni Morral.
L’alcalde va destacar que es donarà a conèixer el pla perquè la ciutadania la pugui emprar. Antoni Morral va lligar la posada en marxa del Camí amb la lluita contra el canvi climàtic, fent una petita però decidida aposta de Cerdanyola per un medi ambient sostenible.
La inauguració formal del camí es feu tallant una cinta feta amb heura i una caiguda de globus verds damunt dels reunits. L'acte comptà amb la presència de la responsanble de Medi Ambient a la Diputació de Barcelona, Núria Bonaventura, el president de la Federació Catalana de Ciclisme, Alfons Molist, representants d'entitats i membres de la corporació local.