Isidre Grau estrena web amb informació sobre l'obra i projectes literaris
14 d'octubre de 2004 a les 0:00L’escriptor Isidre Grau ja té un lloc propi a Internet: la plana isidregrau.net on navegant hi troba tota mena d’informació sobre l’autor d’Els Colors de l’Aigua i, possiblement, el més reconegut dels nostres escriptors, tant dades biogràfiques, com informació sobre les seves obres publicades i en projecte i textos dedicats a la seva activitat didàctica.
El lloc web de l’Isidre Grau permet accedir a la seva cuina d’escriptor. Així és possible conèixer informació sobre el cicle dedicat a Vinyes de Savall, la recreació literària de Cerdanyola del Vallès. Iniciat l’any 1985 amb la novel·la Els colors de l’aigua, premi Sant Jordi d’aquell any, ha produït les obres La Nit Vermella, 1989 i El Balancí Negre, Premi Ciutat de Palma de l’any 2000. El portal de l’escriptor anuncia un nou lliurament pel mes de novembre: l’obra Groc de l’Índia. Després vindrà El punt blanc de l’horitzó, actualment en fase de preparació, obra que tancarà el cicle.
Grau explica també les properes novetats editorials, al temps que a través de la plana pot mostrar el seu vessant dedicat a l’ensenyament de tècniques literàries i com articulista del diari Avui.
Isidre Grau explica que la seva presència a Internet cal veure-la com un toc de normalitat. L’accés a Internet, a través d’una plana pròpia, fa que qui vulgui informació d’Isidre Grau la tingui a l’abast, però l’escriptor no es planteja de moment la possibilitat d’interactuar amb els seus lectors.
El lloc web isidregrau.net presenta una selecció dels seus textos, un recull de les seva obra publicada, en solitari o com a integrant del col·lectiu Ofèlia Dracs, o un accés al resultat de buscar Isidre Grau al popular cercador Google. Qui vulgui també podrà adreçar-se a l’escriptor, a través del correu electrònic de l’escriptor.
Darrerament s’ha reeditat en format de butxaca l’obra Els colors de l’aigua. Aquest fet va propiciar la celebració el passat 29 de setembre d’una taula rodona dedicada a parlar de la pervivènçia del text quasi dues dècades després de ser escrit. La trobada, que va comptar amb la participació de l’historiador Miquel Sánchez, el crític literari Joan Josep Isern i l’autor, Isidre Grau, va girar en torn de quatre eixos, la creació de l’espai literari, les similituds i distàncies entre Vinyes de Savall i Cerdanyola del Vallès, la família Benavent i la fi de tot un cicle iniciat ara fa vint anys.