Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Societat

  • Portada
  • Societat
  • Jornada de cloenda de la formació sobre delictes d’odi i discriminació
Jornada de cloenda de la formació sobre delictes d’odi i discriminació

Jornada de cloenda de la formació sobre delictes d’odi i discriminació

13 de desembre de 2021 a les 13:40

El Museu d’Art de Cerdanyola ha acollit la jornada de cloenda del cicle de sessions de sensibilització i formació de delictes d’odi i discriminació impartides a la ciutat i adreçades als cossos de seguretat.

La jornada, organitzada per les regidories de Seguretat Ciutadana i Feminisme i LGTBIQ+ de l’Ajuntament i la Unitat d’Atenció a la Víctima i Mediació de la Policia Local, ha comptat amb la participació de professionals que han abordat el tema des de diferents àmbits oferint així una visió global i àmplia d’aquest tipus de delicte.

La jornada de cloenda ha servit per aprofundir més en el tractament d’aquest tipus de delictes, oferint una visió molt més àmplia des del punt de vista jurídic  o policial, fins a l’anàlisi del model de seguretat pública. L’alcalde, Carlos Cordón, ha destacat que "acabar amb els delictes d'odi i discriminació no és fàcil i per això cal treballar plegats, principalment des de l'educació i la prevenció en totes les seves formes per aconseguir que els comportaments d'odi i discriminació no siguin tramesos de generació en generació i vistos com una cosa inherent a la nostra cultura".

La jornada Delictes d’odi i discriminació ha comptat amb diferents ponències. Jaime Lapaz, lletrat penalista diputat de la Junta de Govern de l’Il·lustre Col·legi de l’Avocacia de Sabadell, ha parlat sobre els aspectes procedimentals dels delictes d’odi i especialment la seva afectació a la víctima fent referència també als delictes d’odi a les xarxes socials. Seguidament, María del Rocío Pintor, fiscal delegada pels delictes d’odi i contra la discriminació de Cerdanyola, ha parlat sobre els aspectes formals i materials dels delictes d’odi i el seu tractament per part de la Fiscalia especialitzada.

Altres ponents han estat Isabel Tapias i Manuel González, de l’Associació de Policies Gais i Lesbianes Gaylespol, que ha parlat sobre seguretat i diversitat. Per la seva part, el caporal Joan Miquel Martínez, i l’agent Isabel Molina han explicat el funcionament de l’Oficina de delictes d’odi i discriminació dels Mossos d’Esquadra. El doctor Francesc Guillen, professor de la UAB i responsable de projectes i organització del Departament d’Interior de la Generalitat, ha tractat sobre el model de seguretat plural. També ha intervingut Jordi Gómez Jiménez, tècnic de la Direcció General de Polítiques Públiques LGBTI+, i Glòria Urbano, la regidora de Seguretat Ciutadana i Feminista i LGTBIQ+, que ha tancat la jornada.