Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

  • Portada
  • Cultura
  • La Banda de l'AMC tanca Sant Jordi amb un concert de gran nivell
La Banda de l'AMC tanca Sant Jordi amb un concert de gran nivell

La Banda de l'AMC tanca Sant Jordi amb un concert de gran nivell

24 d'abril de 2002 a les 0:00

Com cada any, l’Agrupació Musical de Cerdanyola del Vallès va tancat els actes programats amb motiu de la Diada de Sant Jordi amb el tradicional Concert de Sant Jordi; aquest any, commemoratiu del 3è aniversari de la Banda de l’esmentada Agrupació Musical.
A dos quart de vuit del vespre, les més de tres-centes persones presents a l’Auditori de l’Ateneu van gaudir d’un concert d’un alt nivell musical amb una execució tècnica precisa i amb peces del repertori clàssic de la Banda i noves composicions musicals que van estrenar-se.
A la primera part, la Banda Juvenil de l’AMC, de la mà del seu director Dani Arias, interpretà un clàssic de Henry Mancini, La Pantera Rosa, i Pavane, obra del compositor francès G. Fauré, representativa de l’impressionisme francès del segle XIX. Conjuntament amb aquest autors, la Bandeta estrenà La marxeta de l’Andreu, composició per a Banda feta per Andreu Calles Sierra, tuba i membre fundador de l’Agrupació Musical de Cerdanyola del Vallès.
A la segona part, la Banda de l’AMC, dirigida pel seu director Toni Vidal, conjuntament amb el pasdoble de concert Teatre Montecarlo, de A. Pérez Perelló, oferí dues noves obres que passen a integrar el seu repertori:
Second Suite in F Major, segona de les suites del compositor anglès d’estil post-romantic amb tendències impressionistes Gustav Holst (1874-1934), obra amb quatre moviments ben diferenciats i amb un contingut musical clarament anglosaxó.
Holst, deixeble de Stanford, va compaginar la seva tasca com a compositor amb la de trombonista de varies orquestres, així com a professor de música en algunes escoles de gran prestigi com la Royal College of Music. Va compondre música de tots estils i gèneres: òperes, ballets, música coral, obres orquestrals i diverses obres per a Banda.
Symphony No. 2, obra d’una especial complexitat tècnica amb una musicalitat delicada i intensa del compositor americà i contemporani John Barnes Chance (1932-1972). Barnes, timbaler de l’Orquestra Simfònica d’Austin, va dirigir la Orquestra de San Antonio (Texas) i componguí diverses obres d’estil contemporani, entre les quals destaquen, a més de l’obra que avui us presentem, Incantation and Dance, Variations on a Korean Folk Song, etc.