La Cambra de Comerç impulsa un projecte per millorar el transport de viatgers per carretera a la comarca
24 de gener de 2007 a les 0:00La Cambra de Comerç de Sabadell, que inclou la demarcació de Cerdanyola, ha presentat un projecte per a millorar la qualitat del transport de viatgers per carretera en el Vallès Occidental. Es tracta d'una iniciativa pionera a Catalunya que es desenvoluparà durant un any en dues fases de sis mesos cadascuna. En la primera fase es farà un seminari i una anàlisi de les dades i en la segona cursos de formació.
Els aspectes que es tindran en compte en el procés seran la fiabilitat horària del servei, la política informativa de les empreses, l'accessibilitat dels vehicles, nivells de neteja, seguretat, manteniment i logística entre uns altres.
El director general de Ports i Transports del Departament de Política territorial i Obres Públiques, Esteve Tomàs, va explicar que l'objectiu del projecte és "que el transport de viatgers, sigui regular o discrecional, sigui l'alternativa real al transport privat".
Tomàs també va comentar que "dintre d'aquests plans d'innovació i millora de la qualitat alguns serveis regulars tindran una retribució contracto-programa, és a dir, una part de les aportacions vindran donades a partir de l'índex de satisfacció dels clients, a partir d'unes enquestes que seran secretes i fetes per personal especialitzat". Així "si no compleixen tindran una penalització econòmica i si el client està satisfet els premiarem", va assenyalar Preses.
Per la seva banda, el president de la Comissió d'Urbanisme, Infraestructures i Transport de la Cambra de comerç de Sabadell, Pere Puig, va explicar que el programa pilot "inclou una anàlisi de la situació que estan les empreses del que després sortiran mesures correctores, diferents per a cada empresa, que una vegada implantades permetrà veure la qualitat del servei".
Segons Puig, "s'està observant un creixement molt important de l'ús del transport públic conseqüència de la immigració que és un segment de població que utilitza molt el transport públic i per tant, hem d'estar al tant i fer projectes i plans de creixement per a no anar endarrerits". En opinió del Puig, "la massificació després donarà com resultat un baix nivell de qualitat i per això s'han de preveure inversions futures" i afegix "el panorama és esperançador".
En el projecte, que té com referencia la norma UNEIX-EN 13.816, participen també la Generalitat i 10 ajuntaments (Cerdanyola, Sabadell, Terrassa, Rubí, Ripollet, Castellar, Sentmenat, Barberà, Sant Cugat i Montcada) de la comarca a més de diverses institucions i associacions. En el Vallès Occidental hi ha unes 80 empreses dedicades al transport regular i discrecional de viatgers per carretera.