Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Societat

  • Portada
  • Societat
  • La cinquena onada va de baixada però encara hi ha 500 nous contagis setmanals al...
La cinquena onada va de baixada però encara hi ha 500 nous contagis setmanals al Vallès

La cinquena onada va de baixada però encara hi ha 500 nous contagis setmanals al Vallès

23 d'agost de 2021 a les 9:27

L’hospital del Parc Taulí constata que la cinquena onada de la Covid-19 està de baixada però alerta que encara hi ha uns 500 casos de contagi setmanals al Vallès i que cal preparar-se per a nous pics de la pandèmia a la tardor i hivern.

El cap de malalties infeccioses de l’hospital de referencia de Cerdanyola, Manel Cervantes, indica que la primera onada va ser la més letal però que les defuncions d’aquesta cinquena onada, tot i que molt inferiors, continuen sent inassumibles “perquè ha mort molta gent”.

El doctor Cervantes indica que ningú s’esperava una cinquena onada aquest estiu però que va començar a pujar la incidència de casos al voltant de Sant Joan. Cervantes indica que a Catalunya s’ha arribat aquest estiu a 50.000 casos setmanals de contagi que ara s’han reduït molt, però alerta que cada setmana hi ha uns 500 nous casos al Vallès. “No estem bé”, conclou el doctor Cervantes que fa una crida a mantenir mesures lògiques de prevenció.

El cap del servei de malalties infeccioses del Parc Taulí segueix oposant-se a fer activitats publiques que comportin aglomeracions perquè “no és prudent oblidar-nos de la pandèmia encara que hi hagi festa major” però sí activitats amb precaucions sanitàries, com els concerts amb cadira. Cervantes alerta de la possibilitat d’un rebrot a causa de les aglomeracions “que ens fan més por quan arriba la tardor”.

Manel Cervantes admet que les activitats assistencials de l’hospital de Sabadell s’han vist afectades, tot i que s’ha intentat mantenir al màxim tant consultes externes com intervencions quirúrgiques, tot i les llistes d’espera després “d’un any molt complicat”. Els ajornaments que s’han produït, afegeix, es deuen majoritàriament a problemes de personal, que no són conjunturals a causa de la covid, sinó que es tracta d’un dèficit històric, com en el cas del personal d’infermeria. Cervantes indica que part d’aquest personal havia d’atendre a pacients crítics a l’UCI.  

Cervantes reclama que tothom es prepari per al rebrot de la pandèmia a la tardor i l’hivern quan, per causes climatològiques, es fa més vida a l’interior dels edificis que a l’aire lliure. El cap del servei de malalties infeccioses del Parc Taulí recorda que la Covid es transmet igual que la grip o el refredat i que, per tant, hem d’esperar que els cassos tornin a la tardor.

En aquest sentit, Manel Cervantes indica que portem any i mig de pandèmia i calcula que durarà entre dos i tres anys.