La Fundació Autònoma Solidària s’adapta a la nova realitat en el curs del seu vintè aniversari
5 d'agost de 2020 a les 9:32La crisi sanitària de la Covid-19 i les seves conseqüències socials han marcat el curs de la Fundació Autònoma Solidària (FAS) de la UAB que s’ha hagut d’adaptar a la nova realitat en un any que havia de ser de celebració del seu vintè aniversari i on moltes activitats previstes han hagut de suspendre’s.
Jordi Prat, director de la FAS, destaca que "la primera part del curs va comptar amb una activitat frenètica de captació de voluntariat o atenció a estudiants amb necessitats educatives específiques, però al mes de març tota l’activitat de la Universitat es va veure afectada pel confinament i els programes de la Fundació es van haver d’adaptar, com, per exemple, la docència i avaluació online per a 282 persones vinculades al Servei d’Inclusió".
En aquest context de pandèmia, Prat remarca la creació d’un nou programa de suport específic i extraordinari a l’hospital de la Vall d’Hebron en el seu moment més crític. Els voluntaris de la FAS van dinamitzar les àrees de joc del centre sanitari i van realitzat una tasca important d’acompanyament als pacients.
Altres iniciatives destacades han estat el format virtual de la mentoria del programa d’Acollida o el seguiment individualitzat, via telefònica o per ordinador, dels 292 infants participants en el programa Croma 2.0 dirigit a nens i nenes de 10 a i 12 anys que viuen situacions d'exclusió social i on han pres part enguany alumnes de les escoles Serraperera, Turó de Guiera i La Sínia, de Cerdanyola.
Un altre dels programes que destaquen des de la Fundació és l’edició adaptada a les noves mesures de seguretat del Campus Ítaca, que vol incentivar els alumnes de tercer d'ESO a continuar amb la formació després de la secundària amb una estada a la UAB i on han participat alumnes dels instituts Banús, Forat del Vent, Gorgs i Jaume Mimó de la nostra ciutat.
Aquest curs havia de ser especial perquè era l’any del vintè aniversari, però hi ha hagut moltes activitats previstes que s’han hagut de suspendre, com la presentació del Consell Consultiu, amb 24 persones de reconegut prestigi per definir el futur de l’entitat, i que comptava amb la participació del regidor cerdanyolenc David González, responsable de relacions amb la UAB.