La innovació tecnològica, una bona eina per afrontar la crisi
29 d'octubre de 2008 a les 0:00
Més d'un centenar d'empreses de tot l'Estat participen avui al Parc Tecnològic del Vallès en una trobada organitzada per l'Associació de Parcs Tecnològics d'Espanya i el parc de Cerdanyola amb l'ajut del ministeri d'Indústria. El president de l'associació estatal, Felipe Romera, ha llençat un missatge d'optimisme en el context de crisi econòmica a les empreses d'innovació i tecnologia.
Amb un esperit optimista i amb la voluntat d’innovar, intercanviar experiències i cercar inversors en un marc de crisi, el Parc Tecnològic del Vallès ha donat la benvinguda aquest matí a més d’un centenar d’empreses de base tecnològica de tot el país.
El president de l’Associació de Parcs Tecnològics d’Espanya, Felipe Romera, ha estat l’encarregat d’inaugurar aquesta trobada afirmant que “les empreses innovadores saben afrontar millor la crisi perquè la innovació és sempre canvi i risc”.
Romera, junt amb el director del Parc Tecnològic del Vallès, Francesc Martos, ha obert aquesta jornada que compta amb l’ajut del ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç i l’organització per part de l’Associació de Parcs Tecnològics d’Espanya i el Parc del nostre municipi.
Un missatge positiu
Felipe Romera ha destacat, en la seva intervenció, la celebració d’aquest tipus d’actes com a una bona eina perquè les joves empreses de base tecnològica, amb menys de tres anys de trajectòria, puguin trobar noves oportunitats. Aquestes oportunitats arriben en un context de crisi econòmica i financera que, de moment i segons Romera, no està tenint una gran incidència en les empreses dels parcs científics i tecnològics.
Felipe Romera es mostra convençut de que moltes de les joves empreses que avui estan reunides al Parc Tecnològic del Vallès esdevindran, en un futur no gaire llunyà, grans empreses multinacionals.
El president de l’Associació de Parcs Tecnològics d’Espanya creu que aquest sector, el de la tecnologia i la innovació, aconseguirà “mantenir la seva pròpia força i el seu propi desenvolupament” en aquest difícil període de crisi.
Felipe Romera ha assegurat aquest matí que l’amenaça de la recessió econòmica fa que les empreses tinguin més interès en trobar idees i aquest fet es traduirà avui a Cerdanyola “en unes jornades millors en les que sorgiran moltes oportunitats”.
El programa CEIPAR
Durant la celebració d’aquesta trobada, s’han presentat les experiències del programa de Creació d’Empreses Innovadores de Base Tecnològica en Parcs Científics, CEIPAR; una iniciativa que es va posar en marxa l’any 2006 i que pretén donar suport econòmic i assessorament a joves empreses innovadores.
En el període 2006-2007 en van ser escollits 19 projectes del Parc Tecnològic del Vallès i es van beneficiar del programa 170 empreses de tot Espanya. El director del Parc Tecnològic del Vallès, Francesc Martos, explica que enguany s’ha treballat perquè el projecte arribi a gairebé 500 empreses. Segons Martos, aquesta és una iniciativa força important.
Durant la inauguració de la trobada empresarial s’ha aprofitat per denunciar les dificultats amb les que es podria trobar el programa aquest any a causa del traspàs d’aquesta iniciativa del ministeri d’Indústria al ministeri de Ciència i Innovació.
Durant tot el dia d’avui es preveuen gairebé 400 reunions entre empreses, entitats i grups d’investigació amb perfils afins que intercanviaran les seves experiències i establiran llaços de cooperació. A més, la jornada finalitzarà amb la possibilitat de cercar inversors gràcies a la presència dels grups Keiretsu Forum i Fons Perseo d’Iberdrola que estaran oberts a escoltar projectes i noves iniciatives empresarials.