Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

  • Portada
  • Cultura
  • La Irmandade O Botafumeiro inaugura el curs de gallec com exemple de diversitat
La Irmandade O Botafumeiro inaugura el curs de gallec com exemple de diversitat

La Irmandade O Botafumeiro inaugura el curs de gallec com exemple de diversitat

17 d'octubre de 2002 a les 0:00

La Irmandade Galega O Botafumeiro de Cerdanyola inaugurava ahir el curs de llengua i cultura gallegues que s'impartirà durant els pròxims dos cursos a la biblioteca Ca n'Altimira. Responsables de l'entitat i de les administracions copatrocinadores del curs, l'Ajuntament de Cerdanyola i la Xunta de Galícia, destaquen que aquesta iniciativa ha de potenciar l'enriquiment cultural de la nostra ciutat.
Els responsables de la Irmandade destaquen que el curs ha de ser un autèntic Taller de Cultura Galega, ja que a més a més del curs es farà un cicle de conferències, cinema, teatre, sortides culturals, cultura gastronòmica i fins i tot assessorament tècnic i cultural per personal especialitzat a totes les persones interessades a fer el Camí de Sant Jaume.
La tinent d'alcalde de Serveis a les Persones, Dolors Toló, manifesta que el curs ha de ""donar a conèixer les cultures i tradicions de Galícia per un enriquiment global de Cerdanyola i la seva convivència"". Un missatge similar és el del president de la Irmandade O Botafumeiro, Teodoro Álvarez, que assegura que les activitats que posa en marxa l'entitat suposen una mostra de l'esforç per recuperar la cultura dels gallecs que viuen fora del seu país amb l'objectiu de ""retrobar i reforçar els senyals d'identitat"".
El subdirector de Promoció Lingüística de la Xunta de Galícia, Xosé Anton Pombo, considera que el curs de cultura i llengua gallegues ha de ser un curs que allunyi els tòpics sobre Galícia i no només un curs pensat pels gallecs que viuen a Cerdanyola.
Pombo remarca que el curs, subvencionat per la Xunta, és una iniciació per donar coneixements sobre la llengua i cultura gallegues, però ""sobretot per donar una inquietud per conèixer més profundament Galícia"".
Per la seva banda, el regidor de Cultura de l'Ajuntament de Cerdanyola, Jordi Mena, destaca les capacitats d'unió i entesa que proporciona la cultura en general i el llenguatge en particular. Segons Mena, ""la paraula ha de tenir la força de l'abraçada i la capacitat d'unir i no de separar"" i assegura que en aquest sentit la Irmandade O Botafumeiro ""ha tingut una actitud exemplar"".
El curs de llengua i cultura gallegues es realitzarà els dimecres de 19 a 21 hores a la sala d'acte de la biblioteca Ca n'Altimira.