Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Política

  • Portada
  • Política
  • La millora de la recollida de residus i la necessitat de més habitatge social de...
La millora de la recollida de residus i la necessitat de més habitatge social destaquen a les mocions

La millora de la recollida de residus i la necessitat de més habitatge social destaquen a les mocions

21 de desembre de 2018 a les 13:45

Residus, habitatge, Bellaterra i la monarquia van ser protagonistes del debat plenari en l’apartat de mocions que presentaven els diversos grups polítics de l’Ajuntament.

La moció d’ERC per a la millora del sistema de la recollida selectiva es va aprovar per unanimitat. Elizabeth Pasamonte plantejava la necessitat d’estudiar els canvis a fer en el contracte actual de recollida de residus per assolir els objectius marcats per la UE de cara al 2020 i avaluar la viabilitat tècnica i econòmica d’implantar el sistema de recollida “porta a porta” ja sigui a tot el municipi, o per barris. La regidora d’Esquerra defensava la moció que reclama l’estudi d’un canvi urgent de model en la gestió dels residus al municipi amb, si s’escau, les modificacions oportunes del contracte de recollida de residus per a fer-ho possible.

Des del PDeCAT, Marc Costa donava suport ERC i  indicava les últimes dades de recollida selectiva, destacant que a Cerdanyola s’arriba al reciclatge d’un 35’35% de la brossa, lluny del 50% que Europa marca com a objectiu d’aquí dos anys.

El regidor d’Espai Públic, Ivan González, es mostrava d’acord amb la moció, però recordava que l’ampliació del contracte de recollida de residus i neteja viària que hi ha en marxa amb el concessionari, l’empresa Cespa, no respon a un canvi de model, sinó a la necessitat que la ciutat estigui més neta. González planteja els seus dubtes que la implantació de la recollida porta a porta sigui possible amb una simple modificació de contracte.

La segona moció d’ERC també es va aprovar i reclamava l’estudi d’una modificació del Pla General Metropolità que permeti la divisió i disminució de la superfície mínima de la parcel·la, així com l’edificació d’habitatges plurifamiliars a Bellaterra. El president de l’EMD, Ramon Andreu, reclamava que previament es consulti a la Unió de Veïns i es porti el tema a aprovació de l’EMD i des d’Esquerra s’afirmava que ja s’ha parlat amb els veïns i que fa mesos que es va proposar el tema al govern de l’EMD sense cap resposta. Per la seva banda, el portaveu socialista, Víctor Francos, criticava que a la proposta d’annexió de Bellaterra a Sant Cugat es respongui amb la possibilitat d’una modificació del PGM mentre el regidor d’Esquerra Íñigo Garcia de Enterria responia que els bellaterrencs són ciutadans de Cerdanyola i s’ha d’escoltar les seves inquietuds com les de qualsevol altre veí.

Habitatge

Pel que fa a l’habitatge, les dues mocions presentades per ICV/EUiA i CompromísxC es van unificar en un text que vehiculava una proposta de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca. Entre els temes que es plantejaven hi ha la redacció d’un Pla Municipal d’Habitatge amb especial atenció a prevenir l’emergència habitacional i l’exclusió residencial i per a l’ampliació del parc d’habitatge assequible; la reserva d’un 30% dels nous edificis d’habitatges per a pisos protegits en règim de lloguer. La majoria de grups es van mostrar d’acord, però des d’ERC van considerar l’anunci electoralista quan es fa a pocs mesos dels comicis locals sense que s’hagi fet el Pla d’Habitatges en tot el mandat i des de C’s es va recordar que ja es va aprovar fa mesos una que van presentar reclamant aquest document sense que s’hagi avançat. El PP es mostrava d’acord amb la majoria de punts, però no amb les expropiacions ni les multes a propietaris de pisos buits, raó per la que s’abstenia.

En relació a la monarquia, dues mocions es van aprovar. La primera demanant la celebració d’un referèndum entre monarquia i república amb els vots en contra de PP i C’s i la segona per reclamar l’eliminació del delicte d’injúries a al Corona, amb l’oposició de PP i C’s i també del PSC.

Sentència sobre una destitució arbitrària amb assetjament

En el torn de precs i preguntes, la regidora del PDeCAT Encarna Linares va informar de la sentència que condemna, en primera instància, l’Ajuntament de Cerdanyola per haver destituït de forma arbitrària a l’anterior cap de servei de Cultura de l’Ajuntament, Jordina Puntí, a la que la resolució indica que es va sotmetre a assetjament. Linares recordava que l’abstenció del PDeCAT en la moció que demanava la revocació d’aquesta destitució que havien presentat els sindicats municipals va ser un dels motius de la seva expulsió del govern que mantenien amb Compromís i ERC.

A preguntes de Linares, l’alcalde va informar que entre indemnització i costes, la sentència suposa una despesa per a l’Ajuntament de 35.000 euros.