Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

  • Portada
  • Cultura
  • La música es fa present a l'agenda cultural del cap de setmana
La música es fa present a l'agenda cultural del cap de setmana

La música es fa present a l'agenda cultural del cap de setmana

28 de febrer de 2020 a les 9:10

Els concerts de la Jove Orquestra de Cerdanyola per celebrar els seus 10 anys de vida, de Marala Trio, dins del Cicle de Música de Cambra i l'espectacle de dansa A ti Federico en el marc del programa d'actes del Día de Andalucía són les activitats més destacades del cap de setmana a la ciutat.

Però a l'agenda cultural i lúdica trobem altres propostes com la d'aquesta tarda al Mercat Municipal de Serraperera on es farà un taller de cuina amb bacallà a càrrec de Montse Torregrossa. Començarà a les 17,30h i per participar cal inscriure's al mateix mercat.

També aquesta tarda, a les 19h, està prevista la inauguració de l'exposició col·lectiva de fotografies Jo, pallassa a la sala Elisa Arimany, organitzada per l'Afocer.

La mostra, que es pot veure fins al 7 de març, es divideix en 5 blocs: Fer riure, Pallapupas, Pallasses sense Fronteres, El que no es veu i Aclarim conceptes. L’exposició, de caire internacional, viatjarà properament a Itàlia i a Argentina.

Per acabar el divendres, la sala Acme ha programat el concert de Los Chichos, màxim exponent del que es va anomenar rumba vallecana, gènere musical que naixia a l’Espanya de la Transició, a finals dels 70. Los Chichos actuen aquest cap de setmana –doble concert avui divendres i demà dissabte a les 23 hores- a la Sala Acme.

Activitats de dissabte

L’Escola de Ball de la Casa de Andalucía, sota la direcció de la María Dávila, presenten un homenatge a Federico García Lorca al Teatre Ateneu el proper dissabte 29 de febrer. L'espectacle forma part del programa d'activitats que organitza la Casa de Andalucía al voltant del Dia de Andalucía que es celebra el 28 de febrer.

A ti Federico és l’espectacle de dansa espanyola i flamenc ideat per la directora de l'Escola de Ball de la Casa de Andalucía de Cerdanyola, María Dávila, que es presenta el proper dissabte 29 de febrer al Teatre Ateneu en dues sessions, a les 17.30 hores i a les 20 hores. Una aproximació a la figura de Federico García Lorca continuant amb la tasca de Dávila d'apropar el flamenc a un públic no habitual.

El muntatge inclou la participació del Coro Casa de Andalucía, una coreografia de folklore dirigida per Vanesa Gálvez i la veu narradora d'Isabel Iniesta que ens conduirà per la vida de Lorca des de la seva Fuentevaqueros natal, els seus viatges a Cuba i Nova York, i fins al seu assassinat a mans dels feixistes a l'inici de la guerra civil.

A ti Federico, amb un disseny de vestuari de Cristina Pérez, comptarà també amb Alex García i Greta Extremera a les guitarres i Cristina Celis al cante. El preu de l'entrada és de 3 euros per als socis i 5 euros per al públic en general i es poden adquirir a la Casa de Andalucía en horari d'oficina a partir de les 19 hores. A ti Federico es tornarà a representar el 18 d'abril dins la programació estable del Teatre Ateneu.

El dissabte continua amb música, la que porta Dani Roto & The Hobos qui presenten el seu disc Sol y Sombras. Serà a la Llibreria Èfora, a les 19h

Activitats de diumenge

El  Museu de Ca n’Oliver obre les seves portes als visitants perquè el puguin visitar en horari de 10,30 a 14,30h, amb visita guiada a les 12h. Es pot visitar l’exposició permanent sobre la Cultura Ibèrica en la que els objectes, els interactius i les imatges s’intercalen per presentar un món que va desaparèixer fa més de 2000 anys.  

El Parc del Turonet acull una nova sessió de la Jugatecambiental. En aquesta ocasió, l'activitat serà Endinsa't a l'energia i a l'aigua de casa, per on s'escapa l'energia de casa?. Començarà a les 11,30h i és una activitat lliure i gratuïta.

L'Agrupament Escolta Pau Casals (El Cau de Cerdanyola) celebra els 55 anys de vida amb un acte, a les 11h, al MAC Can Domènech on s'analitzarà la situació actual de l'educació en el lleure i com encaixa en la societat actual.

La taula rodona Quin sentit té avui en dia l'educació en el lleure? D'on venim i on anem en l'educació en el lleure? comptarà amb la participació de Laia Mestres Pastor, especialista en Educació Emocional;  Sílvia Luque Delgado, directora de la Fundació Ferrer i Guàrdia; Fermín Rodríguez Venegas, doctor en Educació i Societat, cap d'Educació a l'Ajuntament de Sant Adrià del Besós i formador a l'Escola Lliure el Sol. A més de caps del Cau de cerdanyola i membres d'Escoltes Catalans. A les 12,30h, hi haurà vermut amb taquilla inversa als jardins del museu.

Una altra entitat que està d'aniversari és la Jove Orquestra de Cerdanyola (JOC) i celebra el seu 10è aniversari amb un concert que tindrà una primera part de record als inicis de la formació i una segona part amb la interpretació de la majestuosa 7a Simfonia de Beethoven. La cita és el diumenge 1 de març, a les 12 hores, al Teatre Ateneu.

El concert de desè aniversari de la Jove Orquestra de Cerdanyola (JOC) està dividit en dues parts. La primera part obrirà amb la Saint Paul's Suite, de Gustav Holst, primera obra que va interpretar la JOC, i seguiran dues cançons basades en poemes de Màrius Torres, composades per Pedro Pardo, primer director de la JOC que tornarà a dirigir-los per a l'ocasió.

La segona part, tal com explica el director de la JOC, Borja Mascaró, suposa un gran repte, perquè interpreten la 7a Simfonia de Beethoven, "una obra amb tanta bellesa com dificultat tècnica, escrita per un dels grans genis de la música que va desfer les estructures clàssiques de les simfonies per convertir-les en tota una experiència".

Per poder interpretar la 7a Simfonia de Beethoven, als 25 músics de la JOC s'uniran antics músics de la formació i 13 músics de vents, fins a un total de 47 persones damunt l'escenari.

El preu de l'entrada és de 12 euros general i 5 euros per a joves de 12 a 17 anys en taquilla; 10 euros general i 3 euros per a joves de 12 a 17 anys anticipada i entrada gratuïta per a menors de 12 anys. Els punts de venda són Bar Grau (Sant Ramon, 180), Floristeria Casamitjana (Sant Martí, 104) i Perfumeries Ópalo (avinguda Catalunya, 66). Es pot fer reserva d'entrades al correu reservesjoc@gmail.com.

La jornada de diumenge també acaba amb música. El Museu d'Art de Cerdanyola acull, a les 18h, el concert de Marala Trio titulat Música a cau d'orella. Es tracta del segon lliurament del cicle de Música de Cambra, que arriba a la ciutat amb les etiquetes de concert poc comú, especial.

Davant les expectatives creades i la limitació d'aforament a 100 persones, s'ha decidit que per accedir-hi calguin invitacions. Seran gratuïtes i es podran recollir al MAC (Museu d'Art de Cerdanyola), al carrer de Sant Martí, 88. El dissabte 29 de febrer - el dia abans del concert - des de les 17 fins a les 20 h, fins a exhaurir-les. En el cas que no es reparteixin totes, les que restin es lliuraran el mateix dia del concert per ordre d'arribada.

Es donaran dues invitacions per persona i quan s'exhaureixin l'organització ho comunicarà. Un cop comenci el concert no es podrà accedir ni sortir de la sala. Per aquest motiu el concert no es recomanable per a infants.

La proposta artística de les Marala Trio es fa amb tecnologia Binaural. El micròfon binaural és un dispositiu que capta el so en 360 graus, de manera molt fidel a l'oïda humana. Disposat al centre de la sala, el micrò­fon fa arribar al públic les veus de Marala en 3D a través d'uns auriculars que produeixen el mateix efecte d'embolcall sonor dels cants a cau d'ore­lla. D'alguna manera, cadascun dels especta­dors i les espectadores pot notar que és al bell mig de la sala, i que Marala li fa entrar la música fins més endins de l'ànima. És una experiència íntima i propera, que transcendeix els sentits.

Galeria d'imatges