Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Societat

  • Portada
  • Societat
  • La PAH i Acollim reclamen mesures que garanteixin el dret a un habitatge digne a...
La PAH i Acollim reclamen mesures que garanteixin el dret a un habitatge digne a Cerdanyola

La PAH i Acollim reclamen mesures que garanteixin el dret a un habitatge digne a Cerdanyola

27 de juny de 2023 a les 7:49

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca i Acollim Cerdanyola-Ripollet exigeixen la creació d’un parc públic d’habitatges a la ciutat amb lloguers assequibles, l’habilitació d’un equipament municipal per a casos d’emergència habitacional i una dotació de recursos suficient a l’Àrea Social de l’Ajuntament per a que puguin realitzar amb eficàcia la seva feina.

Les dues entitats s’ofereixen a col·laborar amb l’Ajuntament i a mantenir una comunicació “efectiva i real” amb l’objectiu de millorar la vida de les famílies de Cerdanyola. Un comunicat conjunt remarca l’existència “d’un greu problema” amb la gestió de les emergències habitacionals per manca de recursos, descoordinació entre departaments i “pel tracte a famílies en situació vulnerable”.

Des de la PAH i Acollim insisteixen en què el dret a un habitatge digne ha de ser “una prioritat, com la salut, l’educació i el treball” i denuncien que en els acompanyaments a famílies es troben amb “la negació d’informes per instal·lar subministraments d’aigua, pressions per marxar a un centre fora de Cerdanyola o l’opció de decidir entre un allotjament temporal a un altre municipi o dormir al carrer perquè les filles acabin el curs escolar”. Per a les entitats, indiquen, això a la pràctica suposa fer aquestes famílies “fora de Cerdanyola”.

Altres situacions denunciades per la PAH i Acollim passen per lloguers a preus inaccessibles o traves per formalitzar contractes, cosa que, apunten, “també condemnen a gent jove i famílies amb pocs recursos a marxar”. Les entitats critiquen que l’Ajuntament de Cerdanyola no utilitzés els recursos “pressupostats per la Generalitat per a la compra i lloguer d’habitatge pel sensellarisme” ni de la dotació del departament de Drets Socials “per atendre persones sense llar”. Igualment, consideren que “tampoc va fer res” quan Cerdanyola va ser declarada Zona Tensionada pels preus de lloguer ni actua “quan algunes immobiliàries continuen cobrant els honoraris a les llogateres” contravenint la llei estatal.

El comunicat considera que la Taula Local d’Habitatge no és eficient ni resolutiva i ressalta també que “hi ha pisos buits gestionats per l’Ajuntament” i pisos de bancs “que no realitzen cap funció social i ningú els reclama”.