La patrona de la música inspira el concert de Santa Cecília de l'Agrupació Musical
25 de novembre de 2022 a les 13:03Ravel, Boulanger, Respighi i Gotkovsky posaran música a la vetllada -dissabte 26 a les 19 hores a l’Ateneu- en què la Banda i la Coral de l’Agrupació Musical de Cerdanyola (AMCV) reten homenatge a la patrona de la música amb l’espectacle Vida de Santa Cecília.
Ravel, Boulanger, Respighi i Gotkovsky posaran música a la vetllada -dissabte 26 a les 19 hores a l’Ateneu- en què la Banda i la Coral de l’Agrupació Musical de Cerdanyola (AMCV) reten homenatge a la patrona de la música amb l’espectacle Vida de Santa Cecília.
El concert de l’Agrupació vol presentar al públic la figura d’aquesta santa de l’època romana que tenia un vincle molt especial amb la música. L’AMCV repassarà en la seva actuació la biografia de Cecília de Roma a través de les obres de diferents compositors de llocs i èpoques diverses inspirats d’una manera o altra pel seu llegat.
Raul Lacilla, director de la banda de l’Agrupació Musical de Cerdanyola, explica que interpretaran la Pavana per a una infanta difunta de Maurice Ravel i un Preludi d’orgue d’una de les seves deixebles, Nadia Boulanger, en homenatge al tipus de representacions artístiques que habitualment retraten a Cecília de Roma. La vinculació amb aquesta ciutat serà el vincle amb la següent peça que l’Agrupació interpretara, el Pini di Roma d’Ottorino Respighi, però la peça central del concert serà el Poema de foc d’Ida Gotkovsky, una de les composicions per a banda més espectaculars mai escrites. Lacilla, però, indica que no desvetllarà el vincle d’aquesta peça amb Cecília di Roma fins el moment del concert.
El director de la banda de l’AMCV explica que hi ha molt poca informació sobre la figura de la que es venerada com a patrona de la música: una noble de martiritzada al segle II. Cecília cantava i se la representa habitualment amb instruments, especialment l’orgue.
Aquesta Vida de Santa Cecília serà l’últim espectacle de l’AMCV d’aquest 2022, ja que el pròxim concert serà el 7 de gener, un regal de Reis en què la formació oferirà diverses peces nadalenques de diferents parts del món.
Quan s’acaba l’any, Raúl Lacilla destaca que aquest 2022 ha estat el primer d’una certa normalitat després de les restriccions marcades per la pandèmia. El director de la banda, que va començar a portar la batuta de la formació just quan va arribar la pandèmia, explica que té una sensació d’obertura i de descoberta contínua en què tot comença a fluir i tot cada cop és millor.
.......................................................................................................................
Entrevista amb Raúl Lacilla a Cerdanyola Ràdio: