Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Societat

  • Portada
  • Societat
  • La reivindicació de selva vivent dels Sarayaku arriba a Cerdanyola amb l'INDIFES...
La reivindicació de selva vivent dels Sarayaku arriba a Cerdanyola amb l'INDIFEST

La reivindicació de selva vivent dels Sarayaku arriba a Cerdanyola amb l'INDIFEST

10 d'octubre de 2022 a les 14:40

El XV INDIFEST. Festival de Cinema Indígena arribarà al Museu d’Art de Cerdanyola el proper dimarts 18 d’octubre a les 18:30 hores amb la projecció del documental Helena Sarayuku Manta que impulsa el missatge “Kawsak Sacha - Selva Viviente”, una proposta innovadora en termes de protecció i conservació, perquè la selva sigui considerada com un ésser vivent.

El XV INDIFEST. Festival de Cinema Indígena arribarà al Museu d’Art de Cerdanyola el proper dimarts 18 d’octubre a les 18:30 hores amb la projecció del documental Helena Sarayuku Manta.

En aquest documental, dirigit per Eriberto Gualinga, la jove activista Helena Sarayuku, coneguda com la Greta Thumberg dels pobles indígenes, narra la crisi ambiental i exposa el paper fonamental que tenen els territoris indígenes per preservar la biodiversitat del món i protegir els boscs.

Helena és una jove entre dos mons. Estudia a Finlàndia i el seu temps de vacances el dedica a cultivar l'amor per les arrels visitant els seus familiars a l'Equador. El seu pare és suec i la seva mare és indígena kichwa del Poble de Sarayaku, que viuen al cor de l'amazònia equatoriana. En el seu últim viatge a l'Equador es reuneix amb líders i líders del seu poble els qui li demanen portar un missatge fora del país: “Kawsak Sacha - Selva Viviente” una proposta innovadora en termes de protecció i conservació, perquè la selva sigui considerada com un ésser vivent.

La protagonista del documentaL, Helena Sarayaku,  explica que la reivindicació principal és el reconeixement d’aquests territoris indígenes com de selva viva. La jove considera un honor ser la transmissora d’aquest missatge sent una persona entre dos mons i remarca que un dels objectius del documental és explicar als joves que  “mai s’ha de parar de somniar perquè res és impossible ni inassolible".

Posteriorment es farà un col·loqui amb la participació de Mariano Estrada Aguilar, indígena tseltal, cineasta i documentalista  i coordinador de la Coordinadora Latinoamericana de Cine y Comunicación de los Pueblos Indígenas (CLACPI) des de l’any 2015.  Reserva d’entrada aquí.

Aquesta activitat està organitzada per l’entitat Alternativa Intercanvi amb Pobles Indígenes en col·laboració amb l'Ajuntament de Cerdanyola, a través de la Regidoria de Solidaritat i Cooperació.

Alternativa Intercanvi amb Pobles Indígenes forma part del Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació. L’entitat desenvolupa projectes de cooperació amb el suport de l’Ajuntament de Cerdanyola en el marc de les convocatòries anual de projectes de cooperació internacional al desenvolupament

INDIFEST.Festival de Cinema Indígena de Barcelona és una iniciativa impulsada per alterNativa Intercanvi amb Pobles Indígenes en coordinació amb CLACPI Coordinadora Latinoamericana de Cine y Comunicación de los Pueblos Indígenas, amb el clar objectiu de donar veu pròpia als pobles indígenes i exigir el compliment dels seus drets reconeguts de manera internacional.