La segona victòria s’escapa al final

30 d'octubre de 2022 a les 11:39

El CBF Cerdanyola no va poder vèncer a Saragossa en el partit que l’enfrontava a El Olivar (71-67), on van fer falta tres pròrrogues per decidir el guanyador final. El més positiu del matx va ser el retorn de Carla Pérez i el debut d’Anna Homs amb les verdes.

El CBF Cerdanyola viatjava a Saragossa per afrontar un partit clau de cara a les seves aspiracions de permanència a la Lliga Femenina 2. El rival era El Olivar, equip que arribava a la jornada 5 sense cap victòria en el seu casiller i, a més, venien d’encaixar una dura derrota contra el Viladecans (83-43). Per la seva banda, les verdes tampoc passaven pel seu millor moment, ja que encadenaven tres derrotes seguides i la última va ser molt dolorosa (52-72 contra el CB Lleida).

El partit va començar amb els dos equips molt freds en atac, fet que va provocar que es veiessin poc punts en el primer quart. Per part del conjunt verd, les jugadores endollades eren Laia Espin o Ruth Allison, que entre totes dues van fer gran part dels 10 punts del seu equip. Amb el resultat de 9-10, es van acabar els primers 10 minuts de joc.

Al segon quart, el ritme de joc no va millorar i tots dos equips continuaven negats de cara a cistella. No es va poder veure la primera cistella fins als primers 3 minuts de joc, obra de Laura Soria. Va ser precisament la jugadora cerdanyolenca la que va donar un ensurt al minut 4, ja que en un intent de penetrar a la cistella es va endur un cop al genoll, obligant a Pili Bilbao a fer entrar a Anna Homs, jugadora del junior que va jugar els primers minuts amb el Cerdanyola. El més destacat del segon quart va ser el retorn de Carla Pérez, que després de dos partits de baixa va poder jugar de nou. Amb el 18-18, es va arribar al descans.

A la represa, la intensitat va anar en augment. Eren les aragoneses qui van tenir la primera aventatge, aprofitant-se dels punts de Davinia Ángel (22-18), però gràcies al bon encert de tres de les jugadores de verd van aconseguir de nou imposar-se al rival i a partir de llavors es va poder veure a un Cerdanyola molt còmode, on es va agafar a una Carla Pérez inspirada en la linia de 3. Al minut 5, el marcador era de 30-39, reflexant el bon moment de les verdes i, tot i que les locals van retallar distàncies, van poder acabar amb solvència el tercer quart guanyant-lo 34-42.

A l’últim quart, les de Pili Bilbao van tenir dues cares. Al principi, molt fortes i contundents en atac, fins al punt que van aconseguir al minut 3 la màxima diferència del partit (36-46), però després van patir una baixada física que la va aprofitar El Olivar per aconseguir un parcial de 12-0 que les va permetre arribar a l’últim minut amb el marcador de 48-46. Quan semblava que el partit acabaria amb victòria local, un triple de Ruth Allison va forçar una pròrroga que acabaria sent eterna (49-49).

En les tres pròrrogues que es van jugar, majoritàriament es va veure al conjunt vallesà a remolc del rival, ja que eren les aragoneses les que gairebé sempre tenien la iniciativa. Una de les jugadores clau pel quadre blanc va ser Carlota Lázaro, sobretot a la segona pròrroga, que amb els seus 7 punts va ser un autèntic malson per les verdes. Però un triple de Carla Pérez va col·locar el 65-65 que obligaria a jugar, per tercera vegada, cinc minuts més que acabarien sent definitius, ja que va ser en aquest periode que El Olivar es va fer fort i va aprofitar que les verdes estaven gairebé en el últimes físicament per endur-se la primera victòria de la temporada per 71-67, en detriment de les seves rivals, que acabarien encaixant la quarta derrota consecutiva.

Amb aquest resultat, el CBF Cerdanyola continua amb una victòria a la classificació i es situa en la tretzena posición. La setmana que ve jugarà a casa contra el Grup Barna, en un partit que ha canviat el seu horari habitual, ja que será diumenge a les cinc de la tarda.

FITXA TÈCNICA

El Olivar (71): Romane Lacaze (0), Davinia Ángel (21), Sofia Iso (2), Mónica Freire (2), Leyre Urdiain (5), Carlota Lázaro (11), Valeria Royo (3), Arantxa Portález (17), Leyre Martínez (8), Maria Díaz (2).

CBF Cerdanyola (67): Carla Pérez (13), Ruth Allison (11), Claudia Baraut (13), Eva Garcia (3), Eva Almasque (4), Lara Fernández (0), Laia Espin (3), Iona Garcia (7), Clara Díaz (3), Laura Soria (7), Anna Homs (1).

Parcials: 9-10 // 18-18 // 34-42 // 49-49 – Pro. 56-56 // 65-65 // 71-67