Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

  • Portada
  • Cultura
  • La UAB coordina el seminari del projecte InnoHEIs per impulsar la col·laboració...
La UAB coordina el seminari del projecte InnoHEIs per impulsar la col·laboració de les universitats i el seu entorn

La UAB coordina el seminari del projecte InnoHEIs per impulsar la col·laboració de les universitats i el seu entorn

29 de març de 2022 a les 10:16

Des d’avui dimarts i fins dijous 31 de març tindrà lloc el seminari del projecte InnoHEIs, sota la coordinació de l’investigador de la UAB Ricard Esparza Masana.

Des d’avui dimarts i fins dijous 31 de març tindrà lloc el seminari del projecte InnoHEIs, sota la coordinació de l’investigador de la UAB Ricard Esparza Masana. El seminari reunirà representants de governs nacionals i regionals, així com d’universitats de diferents països, per millorar l’aprofitament de les infraestructures científiques i tecnològiques i evitar la seva infrautilització.

El projecte europeu Interreg InnoHEIs, amb participació de la UAB sota la coordinació de l’investigador del Departament d’Economia i d’Història Econòmica Ricard Esparza Masana, pretén coordinar universitats i administracions públiques per definir millors polítiques de cara a buscar solucions a un repte compartit: impulsar la col·laboració de les universitats i el seu entorn per enfortir les possibilitats institucionals, a la vegada que dotar-se de recursos per finançar i millorar la infraestructura universitària, sovint infrautilitzada.

En aquest seminari, la UAB exerceix d’amfitriona dels socis del projecte, que inclou governs nacionals i regionals, així com universitats dels Països Baixos, Suècia, Finlàndia, Lituània, Polònia i França. El seminari comptarà amb la participació de la Generalitat de Catalunya, amb presentacions del Departament d’Universitats i Recerca, ACCIÓ (Agència per la Competitivitat de Catalunya), i el Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori. El seminari comptarà també amb presentacions d’EURECAT, l’Institut de Ciències Fotòniques (ICFO), i el Barcelona Supercomputing Center (BSC), entre d’altres.

El debat entre els assistents ha de permetre formular noves propostes conceptuals de cara a millorar les polítiques en aquest àmbit, tant a Catalunya com a la resta de territoris representats, per tal de donar respostes al repte compartit, a la vegada que impulsar la col·laboració de les entitats participants en el llarg termini.