La UAB crea dos espais virtuals per ajudar a contrarestar els efectes psicològics i socials de la Covid-19
3 d'abril de 2020 a les 15:59La Universitat ha creat dos espais virtuals, La UAB respon i Col•laboració amb els mitjans, amb vídeos i articles d’opinió de professorat i personal de recerca, en què aborden qüestions relacionades amb el coronavirus SARS-CoV-2 i la COVID-19, els seus efectes psicològics i socials i eines per contrarestar-los.
La finalitat d’ambdós espais és posar a l’abast de la comunitat universitària i a la població en general les aportacions divulgatives del personal docent i de recerca de la UAB en relació amb la pandèmia del coronavirus.
D’una banda, La UAB respon comprèn diverses aportacions, explicades en una peça audiovisual de format breu. Així, per exemple, Ignacio Morgado, catedràtic de Psicobiologia de l'Institut de Neurociències a la Facultat de Psicologia de la UAB, de la qual és degà fundador, ens explica que per evitar la por, tot i ser un mecanisme creat per la selecció natural per garantir la supervivència de l’espècie, cal fugir de l’ambigüitat i la incertesa. Una manera de fer-ho seria "buscar informacions certes, recolzar-nos en la força de la comunitat i explorar la nostra capacitat de resiliència, sovint molt més superior del que podríem imaginar".
Altres aportacions tenen a veure amb temes tan diversos com la desinfecció de superfícies, productes i aliments; com reinventar-nos com a família amb les criatures a casa; les eines de detecció de la Covid-19 o sobre el tractament i consum de la informació generada per la pandèmia.
D’altra banda, s’ha creat també l’espai Col·laboració als mitjans, que recull peces periodístiques amb la participació de personal d’investigació de la Universitat durant aquests dies.
Tots dos espais es troben dins les pàgines especials que han estat creades per donar informació i resposta a la comunitat universitària en diferents aspectes relacionats amb la vida acadèmica, de recerca o laboral.