Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Societat

La UAB manté la posició al rànquing de Xangai

La UAB manté la posició al rànquing de Xangai

17 d'agost de 2021 a les 9:56

La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) se situa entre les 201 i les 300 millors universitats del món, segons el prestigiós rànquing de Xangai (ARWU), fet públic a mitjans d'agost, consolidant la posició assolida els darrers anys i convertint-se en la segona universitat catalana més ben situada en aquest rànquing que analitza més de 1.800 universitats de tot el món.

 

La UAB continua, com l’any anterior, entre les 201 i les 300 millors universitats del món segons la nova edició de l'Academic Ranking of World Universities (ARWU) -conegut com a rànquing de Xangai- que analitza més 1.800 universitats de tot el món i publica el rànquing de les 1.000 millors. L'Autònoma es consolida així en la segona posició d'entre les universitats de l'Estat, juntament amb la Complutense i la de Granada, i només superada per la Universitat de Barcelona (UB) que es troba entre les posicions 151-200.

Un cop més, aquest rànquing mundial el lideren les universitats americanes. Les primeres posicions són per a Harvard i Stanford, mentre que Cambridge es col·loca tercera.

En total, l’Estat espanyol situa dotze centres entre les millors 500 universitats del món. La Universitat Autònoma de Barcelona, juntament amb la Universitat Complutense de Madrid i la Universitat de Granada, se situen dins de la forquilla 201-300. La Universitat Autònoma de Madrid, La Universitat Politècnica de València, la Universitat del País Basc, i la Universitat de València es queden en el segment 301-400.

L’Academic Ranking of World Universities (ARWU) es va publicar per primer cop el juny de 2003. ARWU considera sis indicadors objectius per classificar les universitats: el nombre d’estudiants i professors guardonats amb el Premi Nobel o amb la Medalla Fields, el nombre d’articles científics d’alt impacte seleccionat per Thomson Reuters, el nombre d’articles publicats a les revistes Nature i Science, el nombre d’articles indexats al Science Citation Index – Expanded and Social Sciences Citation Index, i el rendiment relatiu de cada universitat. 

Per veure el rànquing, podeu consultar aquest enllaç.