LA UAB obre curs acadèmic fent bandera del respecte al medi ambient
30 de setembre de 2003 a les 0:00La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) obria ahir el seu curs acadèmic 2003-04 amb una crida al respecte pel nostre entorn natural, la Mediterrània, just en un curs que l’Autònoma ha decidit dedicar-lo al coneixement de les terres i pobles que envolten el mar Mediterrani. L’acte inaugural celebrat ahir va comptar també amb una crida per part de l’Ajuntament de Cerdanyola a l’enfortiment del lligam entre la Universitat i la ciutat que l’acull.
L 'alcalde de Cerdanyola, Toni Morral, va participar ahir a la inauguració del curs de la UAB on va recordar que "aquest inici de curs coincideix amb els primers passos d'un nou govern a Cerdanyola". Morral afirma que el nou govern aposta "per estrènyer les relacions amb la UAB, amb la voluntat de compartir estratègies i programes que siguin d'interès comú".
L'alcalde va exposar la necessitat que "la universitat sigui més ciutat, i la ciutat sigui més universitat" en benefici de la comunitat educativa i del conjunt dels ciutadans de Cerdanyola, destacant què, per aconseguir aquest objectiu, es fa necessari "superar l'obstacle que suposa l'autopista i millorar els accessos en transport públic".
L'acte va començar amb la lectura de la memòria del curs 2002-2003 a càrrec del vicerector de Relacions Institucionals i secretari general de l'Autònoma, Rafael Grassa, qui donava a conèixer les dades generals de la UAB al curs passat, entre les quals destaquen els més de 55.000 alumnes matriculats -2.800 d'ells estrangers-, les 300 tesis doctorals llegides o els 32 laboratoris, 9 biblioteques i 41 centres o instituts de recerca associats a la Autònoma.
Posteriorment el catedràtic d'Ecologia de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Jaume Terradas, va inaugurar el curs 2003-2004 de la UAB amb la lliçó Ulisses i les tortugues: l'home en els ecosistemes mediterranis. Terrades va parlar de medi ambient en general i de la situació de la conca Mediterrània en particular, destacant els trasbalsos naturals que ha patit.
El conseller d'Universitats, Recerca i Societat de la Informació de la Generalitat, Andreu Mas-Colell, va intervenir a l'acte per recordar que el curs 2003-2004 serà el primer amb la Llei d'Universitats aprovada i també l'any d'aprovació dels nous estatuts de la UAB.
Per la seva part el rector de la UAB, Lluís Ferrer, es va dedicar especialment a recordar el que ha estat el curs 2002-2003: el curs de les mobilitzacions contra la guerra d'Iraq, el de la solidaritat de l'Autònoma amb Galícia pel desastre del Prestige o el curs on s'ha arribat als 1000 alumnes d'Erasmus.