La UAB organitza Cervella't, xerrades virtuals sobre neurociències i salut mental en el marc de la Setmana del Cervell
15 de març de 2021 a les 9:48El cervell i l'embaràs, el trastorns de conducta, l'autisme i l'estrès centraran el cicle de xerrades Cervella't, que se celebra del 15 al 21 de març amb motiu de la Setmana del Cervell, una iniciativa mundial que té l'objectiu d’augmentar la consciència pública sobre els progressos i els beneficis de la investigació en neurociències.
La CORE de Salut Mental i l'Institut de Neurociències de la UAB s'han volgut sumar a la Setmana del Cervell amb un cicle de xerrades adreçades al públic en general, el Cervella't. Aquestes són les conferències que estan previstes:
Dilluns, dia 15, a les 19.00 hores: Què passa al meu cervell durant l'embaràs? Com afecta el cicle menstrual a les dones? A càrrec de l’Anna Soler i la Camila Servin. El cicle menstrual i l'embaràs són esdeveniments crítics que determinen la vida reproductiva de la dona. Cada cicle menstrual prepara el cos de la dona per afrontar un possible embaràs. Més enllà, si finalment té lloc l'embaràs, el cervell de la dona experimentarà canvis substancials que marcaran l'èxit de la maternitat.
Dimarts, dia 16, a les 19.00 hores: Trastorns de conducta i cervell, amb les doctores Roser Nadal i Beatriz Molinuevo. Els trastorns de conducta són un grup heterogeni on poden estar alterades la regulació emocional, la cognició social, la valoració dels reforços o les funcions executives. El coneixement d'aquests circuits ajudarà a trencar l'estigma.
Dimecres, dia 17, a les 19.00 hores: Autisme: aproximacions cerebrals, a càrrec de Marta Robles. Encara no sabem amb certesa la causa de l'autisme. En un intent d'omplir aquest buit, diferents investigadors han proposat teories com la coneguda Teoria de la Ment. Tot i això, aquesta teoria va sorgir fa més de 30 anys. En aquesta xerrada es donarà a conèixer les teories actuals sobre l'autisme i quines implicacions tenen a nivell cerebral.
Dijous, dia 18, a les 19.00 hores: ¿Heredarán mis hijos y mis nietos mis vivencias estresantes?, amb el doctor Antonio Armario. En els últims anys s'han obtingut proves que les conseqüències de l'estrès, especialment si són greus o traumàtiques, es poden transmetre durant diverses generacions a través de modificacions epigenètiques en els gens dels progenitors.
Per assistir virtualment a qualsevol de les xerrades, cal omplir aquest formulari.