Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

  • Portada
  • Cultura
  • La UAB recorda a Badia i Margarit, el lingüista optimista, amb una exposició
La UAB recorda a Badia i Margarit, el lingüista optimista, amb una exposició

La UAB recorda a Badia i Margarit, el lingüista optimista, amb una exposició

26 de novembre de 2020 a les 10:53

La Biblioteca d’Humanitats presenta una exposició bibliogràfica sobre Antoni M. Badia i Margarit que s'afegeix així a la commemoració de l’Any Badia i Margarit, instituït pel Govern de la Generalitat el dia 5 de novembre de 2019 per recordar el centenari del filòleg, un dels més destacats estudiosos de la història de la llengua i la gramàtica catalana.

El comissari de l’exposició, el lingüista David Paloma, destaca el caràcter optimista de Badia i Margarit, i subratlla que així ho confirmen tots els personatges que  han participat en els #TestimonisBadiaiMargarit, una iniciativa de la Direcció General de Política Lingüística que consisteix en una sèrie de vídeos sobre el filòleg i lingüista a càrrec de coneixedors de la figura i l'obra de Badia i Margarit.

“Antoni M. Badia i Margarit, el lingüista optimista” es va obrir de manera virtual al maig a causa de la pandèmia i ara ja es pot visitar de forma presencial al campus de la UAB. La mostra inclou set fites del llegat del filòleg, que principalment es corresponen amb les obres més destacades de Badia i Margarit; una relació dels premis que va rebre, entre els quals destaca el Premi Pompeu Fabra (1967), la Creu de Sant Jordi (1986) i el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes (2003); un mapa geolocalitzat amb els domicilis on va viure; citacions, com la que inspira el títol d’aquesta exposició «Sóc moderadament optimista sobre el futur de la llengua catalana. En el fons penso que ens en sortirem, no sense patir», i una galeria fotogràfica.

Recorregut per l’exposició en format vídeo

L’exposició ha comptat amb el suport de la Direcció General de Política Lingüística, de l’Institut d'Estudis Catalans, la Ruta Pompeu Fabra i del Departament de Filologia Catalana i de la Biblioteca d'Humanitats de la UAB.