L’actitud positiva d’Octavi Pujades davant el confinament rep el premi Alares
6 de juliol de 2021 a les 12:02L’humorístic retrat del confinament en un diari a les xarxes socials que van fer l’actor de Cerdanyola i el seu pare ha rebut el reconeixement d’uns premis que guardonen el treball en els àmbits de la conciliació de la vida familiar, laboral i personal i el foment de la coresponsabilitat i la responsabilitat social.
Els primers dies de l’estat d’alarma, la quarantena global, el confinament a casa van provocar incerteses i pors. Però Octavi Pujades s’ho va prendre amb humor. Pare divorciat de dos adolescents i amb un pare depenent, l’actor va deixar la feina per anar-se a viure amb el seu pare al seu domicili de Cerdanyola. La idea era cuidar-lo però els dos van protagonitzar un hilarant retrat del confinament a les xarxes socials de Pujades abordant, amb humor i ironia, des de la necessitat de fer esport, l'acumulació de paper higiènic, com sortir a baixar la brossa o anar al súper, però també la necessitat de seguir els consells sanitaris o la dificultat que suposa la llunyania de les persones estimades, com la seva parella o els seus fills.
Posteriorment, ja fora del confinament i l'estat d'alarma, l'actor ha seguit retratant el seu dia a dia personal, laboral i familiar a les xarxesamb la mateixa actitud positiva, plena de bon humor i destacant aspectes de la situació sanitària com la vacunació, amb elogis a la sanitat pública.
Octavi Pujades explica que, com tothom, a casa seva tenien por i també avorriment, i va voler seguir explicant històries, al que es dedica com actor, però d’una manera diferent, relatant el seu dia a dia amb amor i humor i amb un missatge positiu de seny i sensatesa.
"La societat en què vull viure"
L’actor agraeix el premi com una aportació “petita, en la família” en el camí que cal que prengui la societat per avançar en la direcció correcta. Octavi Pujades subratlla que una societat en la que vol viure és aquella en la que es cuida “dels nostres grans, s’ajuda a les persones amb diversitat funcional i no es discrimina ningú per raó de sexe, d’identitat de gènere, de nivell econòmic o el motiu que sigui”.
Ja les seves xarxes socials, Pujades ha destacat el premi Alares com perquè “no és a un treball en concret ni és per fingir ser una altra persona amb solvència (que és la meva professió, dit sigui de pas), sinó per una actitud davant la vida, meva i de ningú més”.
Ver esta publicación en Instagram
L'actor remarca que la Fundació Alares porta més de quinze anys desenvolupant projectes de millora social al nostre país i es centren en l'assistència a la dependència, la conciliació de família i treball, la inclusió laboral de persones amb diversitat funcional, la gestió de la diversitat en les organitzacions i la no discriminació per cap tipus de raó.
17 premis en total
A més de Pujades, les 17 organitzacions i persones que han rebut un guardó de la Fundació Alares són les empreses SAP Espanya, Sandoz Farmacèutica, Bravent; la Fundació PortAventura; la Universitat de Lleó; i RTVE pel seu programa Objectiu Igualtat. A més, la Fundació Alares ha distingit a la política Mª Carmen Quintanilla Barba, als investigadors Ana de la Pobla Pinilla, Luis Gros i Francisco José Sanclemente i al comunicador Miquel Àngel Tobies. Per a la Fundació Altares, “tots ells són exemple d'empatia i capacitat per transformar el món laboral”. La Fundació Alares els ha reconegut com "els que estan més ben preparats per afrontar amb èxit el nou món laboral post-COVID, sent conciliadors, inclusius i empàtics".
Javier Benavente Barrón, president de Alares i promotor dels Premis, explica que "només les empreses que preservin el talent, que siguin capaços d'adaptar-se, de ser flexibles, de treballar pel benestar dels seus equips, posant els recursos i l'atenció necessàries , tindran el múscul suficient per aconseguir les seves metes ".
El jurat, compost per personalitats de reconegut prestigi en l'àmbit de la conciliació, la coresponsabilitat i la responsabilitat social, ha triat a aquestes entitats i agents socials tenint en compte el grau d'innovació, la viabilitat de les iniciatives per a ser replicades i el seu impacte social i empresarial.