Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Política

  • Portada
  • Política
  • L'Ajuntament aborda un Pla de sanejament tot i tenir superàvit

L'Ajuntament aborda un Pla de sanejament tot i tenir superàvit

26 d'abril de 2019 a les 13:51

Qüestions econòmiques centraven una part important del debat al Ple d'abril arran de la liquidació del pressupost de 2018 i l’elaboració d’un Pla de sanejament financer per al període 2019-20 per incompliment de la regla de despesa, aprovat amb el vot de qualitat de l'alcalde.

La liquidació del pressupost inclou dades com la continuïtat del superàvit pressupostari amb un romanent de tresoreria de 9.179.719 euros amb fortes crítiques de l’oposició per considerar que un Ajuntament ha de gastar els diners per donar serveis i no tenir-los a la caixa i a la baixa execució de les partides pressupostàries i les inversions a la via pública i equipaments.  

La regidora de Finances, Contxi Haro, insistia però que no totes les inversions estan comptabilitzades ja que hi ha moltes en marxa, mentre l’alcalde, Carles Escolà, destacava que si s’ha de fer un Pla de sanejament és perquè s’ha gastat més del que permeten les lleis d’austeritat del govern espanyol.

L'oposició criticava aquest Pla Econòmic-Financer per al 2019-20  perquè no inclou despeses previstes, algunes que s’aprovaven en la sessió plenària d’ahir, i condiciona al proper govern de la ciutat.

En aquest sentit, el regidor d'ERC, Íñigo Garcia de Enterria, alertava que no s'ha recaptat prou i això obligarà a pujar els impostos el proper mandat, "ens agradi o no", i demanant reformular el Pla.

El PDeCAT considera que els comptes municipals pateixen una llei injusta com la LRSAL (de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local) que no permet gastar tot el que es podria gastar sense problemes, i obliga ara a un Pla Financer que, segpns destaca el seu portaveu, “hipoteca” el proper mandat.

Des del PP, Manuel Buenaño insistia en què les dades de liquidació del pressupost serien “espectaculars” si es tractés d’una empresa privada, però una “Administració on ha de tenir els diners és al carrer”, millorant els serveis a la ciutat.

Urbanisme i patrimoni

Si s’aprovaven per unanimitat dos temes urbanístics, plans especials de planejament urbanístic per permetre l'ús esportiu en zona qualificada per a ús industrial a la carretera de Barcelona i el carrer del Castell, i una modificació de pressupost de 875 mil euros per destinar a la compra de patrimoni per a la ciutat, una mesura celebrada per tots els grups del plenari.

Mocions

En l’apartat de mocions, s’aprovaven les dues presentades. La primera, plantejada per C’s i PP, reclamava condemnar oficialment els conflictes al campus de la UAB durant la celebració de l’acte organitzat pel col·lectiu S’ha acabat amb el lema Davant els Nacionalismes i Populismes 'Europa!". El portaveu de C’s, Pau Ortolà, acceptava introduir un apartat condemnant també el gest d’una persona amb braç en alt durant els fets. Aquesta introducció va motivar que el PDeCAT i ERC s’abstinguessin i només Compromís va votar en contra de la moció.

La segona moció la presentava la Junta de portaveus amb suport unànime per a la creació d’una taula de treball per trobar la millor solució urbanística possible al sector de Santa Teresa, els cinemes i l’estació de Renfe, després que la modificació del PGM plantejada al febrer no comptés amb suports suficients. Tots els grups podran participar, així com veïns de Les Fontetes i el sector de Santa Teresa.

Galeria d'imatges