L'Ajuntament de Cerdanyola demanarà un crèdit de 8 milions per pagar als proveïdors
16 de març de 2012 a les 0:00L'Ajuntament de Cerdanyola accedirà a la línia de crèdits al 5% d'interès establerta pel govern central per fer front a un deute de 8 milions d'euros amb els proveïdors. Responsables municipals consideren la xifra raonable i esperen que el pagament de factures a les empreses comenci al mes de maig.
Madrid haurà d'afrontar 1.017 milions a través de la línia de crèdits establerta per l'Executiu per al pagament a proveïdors. Lleida i Tarragona recorren al pla per fer front a un deute de 18,7 i 16,5 milions, respectivament. Vendrell ha enviat al Ministeri d'Hisenda una relació de factures de més de 23'6 milions i Blanes de 14. A l'altra costat hi ha Barcelona o Girona que no accediran al pla de crèdit perquè només indiquen 1.000 euros i 243.000 euros, respectivament.
El deute de Cerdanyola amb els proveïdors és de 8 milions d'euros, segons ha confirmat l'Ajuntament de la nostra ciutat. El regidor de Finances de l'Ajuntament, Francisco Ortiz, considera aquesta xifra com a "raonable per la situació" de l'Ajuntament de la nostra ciutat. Ortiz recorda que els municipis s'han d'acollir a aquestes línies de crèdit perquè les entitats financeres no faciliten préstecs.
Ortiz recorda que aquestes línies de crèdit són a un interès del 5% i, per tant, no es tracta de cap avançament sense gravar.
El regidor de Finances manifesta que tots els proveïdors de l'Ajuntament estan afectats per aquesta situació i es tracta d'empreses de tot tipus. Ortiz agraeix que tots els proveïdors segueixen treballant amb els ajuntaments.
Les empreses proveïdores podran començar a cobrar al mes de maig després d'haver realitzat tots els tràmits necessaris i que durant l'abril es depuri definitivament la llista d'empreses afectades. Prèviament, el Ple de l'Ajuntament ha d'aprovar un pla d'ajustament aquest mes de març. Ortiz indica que en el cas de Cerdanyola aquesta aprovació serà fàcil ja que l'Ajuntament ja té en marxa un pla de viabilitat que s'haurà d'adaptar.
En aquest sentit, i en el marc del debat sobre l'ajustament del dèficit públic de les administracions, Francisco Ortiz manifesta que els municipis tenen poc efecte en aquest dèficit. El regidor destaca que a l'Ajuntament de Cerdanyola ja hi ha en marxa mesures de reducció de dèficit i d'augment de l'estalvi i indica que el debat als ajuntaments és com accedir a un finançament raonable i controlar els comptes.
Francisco Ortiz recorda que una de les assignatures pendents de la democràcia és el finançament dels ajuntaments, un debat sobre competències i recursos que tard o d'hora s'haurà d'afrontar. El regidor recorda que actualment els municipis reben el 12% dels recursos quan en d'altres països, dependent de les competències, arriben fins al 50%. Ortiz defensa que cal acostar la gestió a l'àmbit local sense que es depengui de subvencions i transferències d'altres administracions.