Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Societat

  • Portada
  • Societat
  • L'alumnat del Jaume Mimó s'apropa a la nostra història mitjançant la ràdio
L'alumnat del Jaume Mimó s'apropa a la nostra història mitjançant la ràdio

L'alumnat del Jaume Mimó s'apropa a la nostra història mitjançant la ràdio

11 de febrer de 2022 a les 18:27

L'emissora municipal Cerdanyola Ràdio (105.3FM) i l'Institut Jaume Mimó continuen col·laborant per apropar l'alumnat al coneixement de la nostra història amb la realització d'un programa radiofònic.

Audios

11-02-2022 Grup 21 Jaume Mimó 2021-2022.mp3

Els alumnes de segon d'ESO de l'Institut Jaume Mimó han elaborat una nova edició del programa radiofònic Escoltem la seva història que s'ha emès en directe avui divendres a les 11h al 105.3FM. 

En aquesta ocasió ha estat el torn del grup 21 de 2n d'ESO qui ha treballat les assignatures d'història i música conjuntament a través d'aquest projecte en col·laboració amb Cerdanyola Ràdio que es ve realitzant des del curs 2018-2019. Aquesta col·laboració es mantindrà durant tot el curs acadèmic i bimestralment passant pels micròfons de la ràdio tots els alumnes de 2n.

Els joves preparen el programa a la matèria d’història i música. A història defineixen els personatges dels que volen parlar que, tot i no ser reals, han de ser versemblants i preparen el que volen explicar sobre ells. Treballen els textos i els guions. A música els alumnes enregistren les històries amb efectes sonors i músiques. I finalment, Cerdanyola Ràdio porta el seu equip a l’institut per poder acabar d’enregistrar el programa.

Malgrat estar previst que els joves visitin les instal·lacions de Cerdanyola Ràdio i puguin gravar als seus estudis els programes, la pandèmia no ho ha permès els darrers dos anys.

En el programa que avui s'ha pogut escoltar a l'emissora municipal els nois i noies han parlat de la vida del Tarek i la Fàtima, una parella musulmana que viu a Catalunya a l’època medieval, de la història d’en Pere, un jove monjo de l’església de Sant Iscle, i han mostrat la vida del Daniel i la Sarah, jueus botiguers al call de Girona. Aquestes són només algunes de les històries que es poden escoltar el programes radiofònics que preparan els joves.

L'alumnat que ha participat aquest bimestre acadèmic en el projecte ha estat: Nora Ruz, Ainoa de Aquino, Martí Bayó, Dani Gómez, Mario Herrero, Dani Calderón, Jan Fa Chen, Jorge Ramírez, Rubén Gómez, Noa Sánchez, Uxia Martínez, Adrià Molina, Éric López, Naia Latorre, Asmara González, Elio Lozano, Noa Yáñez i Mariano Méndez

Galeria d'imatges