Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Economia

L'aposta per fer de Cerdanyola una smart-city

L'aposta per fer de Cerdanyola una smart-city

2 de desembre de 2016 a les 13:11

La potenciació de Cerdanyola com smart-city, la combinació de la digitalització i la sostenibilitat, l'aprofitament de les potencialitats de Cerdanyola com ciutat del coneixement amb situació estratègica o la necessitat d'infraestructures de primer nivell i d'agilitzar les tramitacions administratives per a les empreses van ser temes coincidents en la V Nit de Cerdanyola Empresarial.

Audios

02-12-2016 V Nit Cerdanyola Empresarial Josep Rull

02-12-2016 V Nit Cerdanyola Empresarial Lluís Sisquella

02-12-2016 V Nit Cerdanyola Empresarial Helena Solà

Més de 300 representants del teixit empresarial i social de Cerdanyola es reunien a l'Hotel Campus en una trobada de contactes empresarials i de reflexió sobre els reptes econòmics del territori. El conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Josep Rull, la primera tinenta d'alcaldia i regidora de Promoció Econòmica de l'Ajuntament, Helena Solà, i el president de Cerdanyola Empresarial, Lluís Sisquella, coincidien en la necessitat d'apostar pel coneixement com a impuls d'una economia al servei de les persones. 

Josep Rull apunta com elements claus la digitalització i la sostenibilitat com paradigmes de futur que "marcaran diferències" entre països i societats. El conseller manifesta que l'aposta per la sostenibilitat és "econòmicament solvent i competitiva" i que cal impulsar-la amb una "concepció smart del medi ambient amb tota la recerca al servei de la prosperitat, no d'un sector estratègic, sinó d'un país i de la humanitat". Rull insisteix que "el futur ja ha arribat" i que cal formar-ne part i evitar exemples com el de Kodak, gran marca fotogràfica que "no va entendre els canvis i la digitalització els va passar per sobre", o la importància d'apostar pels vehicles elèctrics que tindran "eficiència energètica màxima i sinistralitat mínima". 

En aquest sentit, Lluís Sisquella assegura veure Cerdanyola "en el futur com una smart city de referència" en un món digital i superconnectat. El president de la patronal local indica que hi ha dues opcions: veure com espectador aquest canvi o ser actor protagonista i aposta per una Cerdanyola amb el coneixement, espais i mitjans per fer possibles canvis per una ciutat neta, econòmica i sostenible on el cooperativisme, la sostenibilitat i el benestar de la ciutadania siguin protagonistes. En aquest camí, indica el president de Cerdanyola Empresarial, administració, coneixement, empresa i ciutadania s'han de posar d'acord. 

Helena Solà manifesta que bona part dels reptes que planteja l'Ajuntament coincideixen amb les demandes de Cerdanyola Empresarial amb apostes clares per la dignificació de polígons industrials, l'establiment d'una finestra única empresarial, la instal·lació de fibra òptica, la dinamització del comerç i la millora dels mercats o l'aprofitament de les potencialitats de Cerdanyola com a vila universitària i tecnològic amb situació estratègica en un territori privilegiat.  La regidora de Promoció Econòmica subratlla també que calen noves formes d'economia social i solidària. Per a Solà, és necessària una "economia al servei de la gent, que generi riquesa social, apostant per condicions laborals justes i amb respecte a l'entorn". La primera tinenta d'alcaldia de l'Ajuntament es mostra convençuda que "per reduir la desigualtat hem de treballar per la creació d’ocupació com a prioritat innegociable per a tots.

Els beneficis de la V Nit de Cerdanyola Empresarial es destinaran a l'obra social de la Fundació Sant Joan de Déu.

Galeria d'imatges