L’Associació Àmbit B30 selecciona vuit projectes com a estratègia global cap a la manufactura avançada
20 de setembre de 2013 a les 13:09La primera reunió que la comissió executiva de l'Associació Àmbit B30 ha seleccionat vuit projectes dins l'aposta cap a la manufactura avançada en un entorn innovador. Els projectes aborden vessants com el foment de l'emprenedoria, la gestió externa de les innovacions, la logística territorial o la marca de ciutats intel.ligents, entre d'altres.
L'objectiu, segons indiquen des de l'associació a la que pertany l'Ajuntament de Cerdanyola, la UAB, el PTV o el Parc de l'Alba, entre d'altres institucions, és treballar iniciatives que tinguin un impacte real sobre el territori i que a mitjà termini poden tenir un efecte dinamitzador que ajudin a la reactivació econòmica.
El president de l’Associació Àmbit B30, Josep Monràs, alcalde de Mollet, indica que aquests "projectes són molt innovadors i poden tenir repercussió a nivell mundial", mentre la vicepresidenta, Mercè Conesa, alcaldessa de Sant Cugat i amfitiona de la reunió, destaca que l'entitat vol impulsar iniciatives de cara a "la generació de més llocs de treball i la connexió entre els centres de recerca i les empreses”.
Els projectes que s’han presentat han estat:
- HuB30: creació d'un node d’excel·lència per consolidar un teixit industrial especialitzat en el desenvolupament d’alta tecnologia amb prestigi reconeixement internacional. HuB30 vol convertir el territori en un pol d’atracció d’inversió estrangera permetent l’emplaçament i creació de noves empreses innovadores.
- Un segon projecte és el del model territorial per a l’impuls de l’emprenedoria corporativa en l’Àmbit de la B30 per fomentar l’emprenedoria corporativa i la millora de la competitivitat de les empreses.
- Polígon B30 és el tercer projecte sel.leccionat, una plataforma d'innovació oberta com model de gestió extern de la innovació on les empreses amb cooperació amb altres empreses, institucions i experts per a aprofitar els seus coneixements.
- Per la seva banda, el Centre de Desenvolupament i Innovació Logística, LOGINCAT, neix com a pol d’atracció de coneixement i de talent, així com motor d’innovació empresarial en l'àmbit de la B30. L'objectiu és ser un referent de logística creant un entorn que sigui capaç d’atraure empreses per aprofitar sinèrgies compartides.
- El cinquè projecte és Smart B30, espai per compartir bones pràctiques entre smartcities i reforçar la imatge de marca “ciutat intel·ligent” de les poblacions que integren l'associació com a territori altament competitiu, mediambientalment sostenible i atractiu per a noves implantacions d’inversions de R+D+i.
- Núvol B30, sisé projecte seleccionat, vol ser un espai privilegiat per acollir empreses i institucions que necessitin Centres de Procés de Dades amb bones infraestructures.
- La setena iniciativa, amb el nom de Nano B30, pretén desenvolupar una estratègia per millorar les interaccions entre els membres del Barcelona Nanoclúster de Bellaterra (BNC-b) i els altres socis de l'Associació B30 (indústria, centres de salut, centres de formació, agències públiques).
- El darrer projecte és el de BioSensors B30, iniciativa per desenvolupar i comercialitzar tecnologies amb biosensors competitives i efectives per al mercat mundial.
L'associació també signarà pròximament un conveni de col.laboració amb la conselleria d’Empresa i Ocupació de la Generalitat per promoure un programa de monitoratge de joves empreses que impulsi línies de negoci amb potencial internacional. El programa durà el nom de Start-up Catalonia-Xarxa d’acceleradores de Catalunya.
La'alcaldessa de Cerdanyola, Carme Carmona, va assistir a la reunió de la comsisió executiva d'Ambit B30 en la seva condició de vicepresidenta del bloc d'Ajuntaments i Administracions Públiques.