L'editorial Montflorit publica quatre nous títols que presentarà a la tardor
28 de juliol de 2003 a les 0:00L’editorial Montflorit ha publicat quatre títols nous que es presentaran a la tardor, un a la col·lecció de poesia Capicua –Mínima epidemia, de Víctor Canicio- i tres llibres de la col·lecció de narrativa La Pal·las –Con la vida a cuestas, d’Ángeles González, Pablo el alsaciano, d’Anton Palet, y La Sierra Mágica, d’Ignacio Martínez.
Pel que fa a Mínima epidemia, és el tercer llibre de la col·lecció Capicua amb textos de Víctor Canicio i il·lustracions de Frederic Mauri, ambdós autors ja havien publicat amb Editorial Montflorit. L’obra mostra una poesia sintètica amb poemes curts sobre el pas del temps, el llenguatge o la pròpia poesia i cada text té una il·lustració que li correspon i que el complementa. Els responsables de l’editorial cerdanyolenca indiquen que llletra i dibuix són indissociables i formen part d'un procés de creació conjunt entre Canicio i Mauri. L’autor és un dels habituals noms de l’Editorial Montflorit. Víctor Canicio va nàixer a Sant Carles de la Ràpita, però viu a Heidelberg –Alemanya- on treballa com a traductor i professor de castellà.
En relació als llibres de narrativa, la infermera de l’Hospital Clínic de Barcelona Ángeles González ofereix a Con la vida a cuestas el relat d’un internat, ple de sobresalts, tortures, càstigs i sobre tot, humiliacions. L’autora, nascuda a Ronda –Màlaga-, proposa una història dura però entranyable, plena de sentiments i patiment i amb elements autobiogràfics.
Molt diferent és Pablo el alsaciano, una novel·la-assaig que descriu l'enfrontament entre un món científic cada vegada més important i que ens envolta i el món religiós que, amb el pas dels temps, s'ha anat quedant oblidat. L’autor, Anton Palet, posa el seu ull sobre Pablo, el personatge principal, que ens porta per aquest text a través de les seves aventures i trapelleries i ens mostra el seu costat més distret i amè, contradictori i en ocasions mig boig.
Finalment, l’editorial Montflorit publica la segona part d'una trilogia projectada per Ignacio Martínez i que ja compta amb un primer llibre, El Buey Loco, editat per la firma de Cerdanyola. La sierra mágica és el títol d’aquest segons volum de la nissaga, una novel·la històrica construïda a partir d'un conte. L'autor fa servir una història de la Sierra de Segura com a excusa per reflexionar sobre el context socio-cultural i les aspiracions emotives de l'home.