Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Economia

  • Portada
  • Economia
  • Les caixes de Sabadell, Terrassa i Manlleu es fusionen per ser la novena entitat...

Les caixes de Sabadell, Terrassa i Manlleu es fusionen per ser la novena entitat de l'Estat

22 de juliol de 2009 a les 0:00

Els consells d'administració de Caixa Sabadell, Caixa Terrassa i Caixa Manlleu han aprovat en les seves respectives reunions iniciar el procés d'integració de les tres entitats financeres, segons han informat en un comunicat conjunt. Les tres entitats tenen oficines a Cerdanyola: 7 Caixa Sabadell, el director general de la qual és el cerdanyolenc Jordi Mestre, 2 de Caixa Terrassa i 2 més de Caixa Manlleu.

Després d'analitzar els diferents models de col·laboració i integració, els òrgans de govern de les tres entitats financeres han donat llum verda a aquest procés de fusió per "millorar l'eficiència per fer front als canvis en profunditat que s'estan produint en el panorama econòmic general i al mercat financer en particular".

Les tres caixes, que ja van presentar un primer projecte d'integració al Banc d'Espanya el 30 de juny, preveuen crear en aquesta primera fase comissions mixtes per abordar aspectes com la xarxa d'oficines, el personal, les filials i l'activitat asseguradora, entre d'altres. Les tres entitats tenen oficines a la nostra ciutat. En concret són 7 oficines de Caixa Sabadell, 2 de Caixa Terrassa i 2 més de Caixa Manlleu.

D'aquestes comissions sorgirà un projecte final que hauran d'aprovar els organismes supervisors i els òrgans de govern de les entitats abans que acabi el mes de setembre. Fonts del sector han confirmat en diversos mitjans de comunicació la intenció que la fusió culmini a final d'any.

L'entitat resultant de la fusió es convertirà en la novena caixa d'estalvis a Espanya i la tercera a Catalunya, amb uns actius totals que ascendiran a 27.500 milions d'euros, uns dipòsits administrats de 25.500 milions i una inversió creditícia de 21.500 milions.

Les caixes han volgut subratllar que prestaran una atenció especial a l'arrelament de les tres caixes en els seus territoris tradicionals, mitjançant el manteniment dels actuals noms a les poblacions on la seva presència és "històrica".

Pel que fa a l'obra social, el projecte inicial preveu la creació d'uns consells territorials que s'encarregaran de proposar, impulsar i fer seguiment de la política de suport a les obres pròpies als territoris tradicionals.

Les entitats han destacat que el procés d'integració té el beneplàcit de la Generalitat, el Banc d'Espanya i la Confederació Espanyola de Caixes d'Estalvis, que han assegurat que veuen el projecte com "un referent" en la reordenació del sistema financer espanyol.