Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Societat

  • Portada
  • Societat
  • Les famílies de l'escola Les Fontetes s'oposen al trasllat de Serveis Educatius...
Les famílies de l'escola Les Fontetes s'oposen al trasllat de Serveis Educatius a aules del seu Parvulari

Les famílies de l'escola Les Fontetes s'oposen al trasllat de Serveis Educatius a aules del seu Parvulari

5 de novembre de 2020 a les 12:54

L’Associació de Famílies d’Alumnes de l’escola Les Fontetes es felicita per haver evitat ahir el trasllat a les aules de l'edifici d'educació infanil dels Serveis Educatius de Cerdanyola, espais al que volen destinar per aquest ús des dels Serveis Territorials del departament d'Educació. Les famílies remarquen que no s’oposen a la instal·lació d’aquests serveis, però en tot cas en aules que no estan en ús i no en uns espais perfectament condicionats per a la formació i la docència que consideren la joia de l’escola.

Audios

05-11-2020 Katjuscia Mattu (AFA Fontetes)

05-11-2020 Katjuscia Mattu (AFA Fontetes 2)

Katjuscia Mattu, presidenta de l’Associació de Famílies d’Alumnes (AFA) Les Fontetes, explica a La Nit Política de Cerdanyola Ràdio que van tenir la primera notícia de les intencions dels Serveis Territorial arran de la visita d’inspecció al mes de juny al centre, però esperaven que els espais que s’ocuparien serien aules buides i no espais ocupats que la representant de les famílies considera la joia de l’escola.

L’argument de Serveis Territorials del Vallès Occidental per instal·lar els Serveis Educatius a l’Escola Les Fontetes és que el centre té poc alumnat en relació a la seva superfície, però les famílies estan en desacord amb els espais escollits. Així, en una carta dirigida a tots els grups municipals -i que van llegir al temps d'audiència ciutadana del passat Ple municipal- destaquen que els espais on es volen instal·lar els Serveis Educatius són aules de de l’edifici del Parvulari on es fan “activitats didàctiques específiques com anglès, construccions, joc simbòlic i arts , mentre la direcció de l’escola va oferir unes aules de l’edifici de primària que no s’utilitzen.

Les famílies entenen que els Serveis Educatius de Cerdanyola, actualment instal·lats al Molí de can Serra, “ocupen un local que no és apte a acollir personal i per tant necessiten canviar de seu” i apunten que la Generalitat va demanar local a l’Ajuntament, “però aquest no ha posat a disposició cap dels seus locals - ni dels que ara mateix estan desocupats-“. Mattu insisteix que no són les famílies han posat els Serveis Educatius en aquesta situació, sinó la pròpia Administració, i que no s’oposen a la instal·lació a l’escola, però si que plantegen  d'alternatives viables, dins i fora del centre, de forma provisional, en espais que ara no tenen ús, com l’antiga biblioteca de ca n’Altimira o el CAP Fontetes, "si és provisional"..

Des del govern municipal s'explicavan en el temps d'Audiència ciutadana del Ple, que l’Ajuntament està mediant entre Generalitat i direcció del centre per buscar la millor ubicació possible per ambdues parts al centre escolar, destacant que "Serveis Territorials necessiten per qüestions tècniques l’espai escollit al centre i que l’adequaran per no interferir en el benestar dels alumnes".

Des de l’AFA recorden que no només les famílies s’oposen a aquest destí de les aules de Parvulari, sinó que així s’ha manifestat també la direcció i el claustre de docents, però “els han ignorat”.

Preocupació per la seguretat en temps de pandèmia

A més, les famílies indiquen que aquestes obres i el trasllat dels Serveis Educatius al centre afectarien a la situació generada per la pandèmia ja que “després de l’esforç del personal docent per elaborar un pla d’obertura que respecti les normes anti-covid, i quan el curs ja ha començat, es pretén re-organitzar un cop més els espais de l’escola, moure mobles i materials, i trencar la rutina de l’alumnat d’educació infantil, el més vulnerable i sensible a canvis d’aquests tipus”.

A més, l’AFA indica que el personal dels Serveis Educatius - que no pertany a la comunitat educativa de l’escola - hauria de compartir espais, entrada i sortida amb l’alumnat i l’equip docent del parvulari quan “això viola la normativa vigent (Reial Decret 132/2010), i les disposicions anti-covid”. Recorden, en aquest sentit, que aquest personal “compartiria espais justament amb els infants més petits que sovint no porten mascareta, augmentant el risc de contagi i els problemes de traçabilitat”.

L’AFA convoca concentracions de suport a les 16.30 davant l’escola per evitar l’ocupació de les aules i ha iniciat una campanya de recollida de signatures a internet a través de la plataforma Change.org (en aquest enllaç).

 

Galeria d'imatges