Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Política

  • Portada
  • Política
  • Les JSC volen promoure el debat sobre la Constitució Europea
Les JSC volen promoure el debat sobre la Constitució Europea

Les JSC volen promoure el debat sobre la Constitució Europea

8 de febrer de 2005 a les 0:00

Les JSC de Cerdanyola del Vallès han contestat a les acusacions fetes per la JERC, en les que es denunciaven accions que podrien ser consideres delictes contra la propietat privada o pública, negant la seva participació en la realització de murals reivindicatius propis o l’arrancada de cartells de la JERC. 

Les JSC lamenten la manca d’enteniment amb organitzacions polítiques juvenils d’esquerra com JERC i JEV/JIV. Amb tot, reconeixen que si bé hi ha moltes coses que els divideixen, també hi ha de moltes altres on es poden trobar posicionaments comuns. Per aquesta raó, inviten a totes les organitzacions juvenils d'esquerra a posar-se en contacte per generar aquest espai comú on debatre i analitzar les respectives posicions polítiques.  Les JSC es mostren disposades també a mantenir un debat sobre la Constitució Europea.

Precisament sobre la presa de posicions respecte a la Constitució Europea i el referèndum del proper 20 de febrer, les JSC critiquen l’ambigüitat de CiU, amb part de la militància recolzant el SI i una altra part recolzant el NO. Els socialistes fan campanya pel SI al considerar que la Constitució és un pas més en la construcció d’una Europa forta. En canvi consideren que el NO donaria arguments als falcons americans per aconseguir que Europa continuï dividida i sense força pròpia al món. Les JSC vinculen el SI a una Europa més social, amb més cohesió, amb veu al món, amb reconeixement de la diversitat, amb la veu dels pobles i les regions i amb una unió política consistent. Els socialistes defensen que és necessari ser conscient que l'única manera que existeix de fer valer l'alternativa de la pau europea a la de la guerra preventiva americana, és tenir un exercit fort i amb possibilitat de tenir presència allà on es consideri adient. Respecte al reconeixement dels pobles i dels drets col·lectius, es considera que la Constitució Europea reconeix l'autonomia dels Estats per organitzar-se internament com creguin necessari, el que comporta la capacitat dels Estats i els seus Pobles per arribar a l'equilibri òptim a l'hora d'organitzar les seves respectives autonomies.